Jeg flasher ofte bær fra min fryser herinde og ja, jeg har stadig en hel del i fryseren fra sidste sommer.
Så solbær blev hevet op og halvdelen af posen røg i de her muffins.
Opskriften er en kending, det er nemlig den jeg brugte til gulerod/æble-muffins i Go'morgen Danmark.
Da solbær er ret syrlige, til satte jeg lidt revet marcipan (endnu en rest fra fryseren!) og udskiftede kanel med vanilje. Resultatet blev mægtig godt og det er de perfekte sommer-muffins til turen ud i det blå.
Da de både indeholder græsk yoghurt og groft mel og ingen smør, så er de noget mere "brød-agtige" end almindelig sukkermuffins - men det gør dem egentlig bare ekstra gode. Så kan man sagtens lige klemme en enkelt mere ned i madpakken (:
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Har du ikke lige en rest solbær i fryseren, så kan andre bær sagtens bruges. Og et tip - brug dem halvfrosne, så er de lidt nemmere at vende i dejen, uden de farver det hele (;
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Jeg har pakket et par stykker i tasken, for jeg skal nemlig på udflugt med studieholdet idag. Vi skifter skolebænken ud med et besøg på Risskov Psykiatrisk hospitals centralkøkken og det tror jeg bliver mægtig spændende.
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- 2 dl græsk yoghurt 2%
- 4 spsk neutral olie
- 75 g revet marcipan
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 dl hvedemel
- 1,5 dl groft mel, her hvid hvede
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl halvfrosne solbær
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
- Vend forsigtig yoghurt, olie, marcipan, vaniljesukker, mel, bagepulver og solbær i.
- Fordel dejen i muffins forme og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Thea
Hej
Jeg kan ikke læse nogle steder hvor mange muffins opskriften er til? 😊
Louiogbearnaisen
Hej Thea,
Der bliver ca. 12 muffins ud af den opskrift :-)
God bagelyst!
Barbara
Hej
Kan man putte noget andet i, hvis man ikke lige har noget marcipan?
Mvh Barbara
Susann Romy
Mmmmmmarcipan, jeg elsker det. Dine muffins lyder bare super lækre. Dem vil jeg sætte på min huskeliste :-)
Anne - Anneshyggested
Yummmm!
Hvor ser de smukke og lækre ud! :)
Håber dit studiebesøg til Risskov psyk. gik godt :)
God weekend Louise :D
Loui
Hej Anne
Tak - de smagte også mægtig skønt :D
Tak og ilm :)
Sofie
Uhm lyder lækkert. Og spændende tur. Hvad er det helt præcist du læser til?
Loui
De er også skønne :) Jeg læser Ernæring og sundhed med speciale i ledelse, fødevarer og service :)
Sofie
Arhmen det er jo lige det jeg starter på til sommer. Her i Aarhus. Spændende altså, du kan dælme tro jeg glæder mig. Hvor langt er du? (:
Loui
Ej, hvor fedt :D Det skal du glæde dig til, det er et super spændende studie :)
Jeg har et år tilbage :)
A+K =
Lyder som en spændende studiedag!
Og hvor ser de kager gode ud - sure solbær og sød marcipan, de må jo smage skønt, og sikkert også lidt af forår!
- Anne
Loui
Jep, Det er bare altid meget bedre, at komme ud i virkeligheden :)
Jamen alt smager lidt af forår for tiden for mig ;) Men at blande surt med sødt gør lige lidt ekstra :)