Det kan godt være solskinnet udebliver lidt de her dage, men det afholder mig bestemt ikke for at nyde sommerferien. Da jeg jo bor i en meget lille lejlighed, i smørhullet af en hel del lejligheder, er der altid kronisk sauna herinde! Så sommervarmen her jeg da (;
Og med sådan en varme - i lejlighed eller under en parasol - er kolde fødevarer altså de bedste.
Koldskål er altid et hit og jeg spiser da også litervis af hjemmelavet koldskål med tykmælk. Meeen lidt grønt er nu også ret godt på denne årstid.
Der vil jeg gerne slå et slag for kolde supper den her sommer! De kan laves i alle afskygninger og med alle de mægtig, lækre herligheder fra drivhuset...altså hvis man er så heldig indehaver af sådan et! Vi andre må traske på marked i det danske land (:
Men det bedste af det hele; supper er nemme og kan ofte laves på forhånd. Denne her grønne fætter kan snildt stilles i køleskabet om morgenen og så er der vitaminbombe slas væskebombe efter en lang dag på stranden. Eller på sofaen i sommerhuset...
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Som den heldige indehaver af helt egen sommervarme/sauna står den vist på endnu en suppe i aften. Men hvad det bliver er ikke heeelt bestemt endnu.
Så mon ikke jeg indtil, da skal smide solbriller..øhh...læsebrillerne på, flashe mine blege stænger og nyde lidt sommerlæsning i lænestolen. Man kunne jo altid dyppe tæerne i vaskefadet, bare for at køre sommerstilen helt ud...
Ingredienser
Suppe
- 1 agurk
- 2 modne avocadoer
- ¼ dl god olivenolie
- 1 bundt purløg
- 1 bundt frisk basilikum
- ½ citron
- ½ fed hvidløg
- 1,5 dl valnøddekerner
- 1 tsk cayennepeber eller stødt chili
- ½ tsk spidskommen
- 172 tsk stødt koriander
- Salt/peber
- 1 dl skyr
- ca. 3-5 dl koldt vand
Top
- Skyr
- purløg
- basilikum
- hakkede valnødder
- evt. isterninger
Sådan gør du
- Skær agurken i grove stykker og ligeledes avocado.
- Kom alle ingredienserne i en blender - gem vandet.
- Blend og tilsæt vandet lidt efter lidt, mens der blendes til den ønskede konsistens.
- Smag til!
- Stil gerne suppe på køl i min. 30 min. før servering.
- Er du ultålmodig så smid en håndfuld isterninger i suppen og blend dem med.
- Server suppen toppet med finthakket purløg, skyr, knuste valnødder og basilikum.
Noter
Valnødder kan udskiftes med mandler
Maja Bugge
Hej,
Kan man mon lave suppen klar dagen før eller bliver den brun og kedelig af at stå?
Louiogbearnaisen
Hej Maja,
Den skal helst laves på dagen, da den ellers, som du skriver, bliver brun og mister friskheden.
Hav en fortsat dejlig dag!
Tine
Jeg er altså også lidt usikker på, hvad der skal i suppen, og hvad der skal ovenpå.
Ingen purløg og valnødder i suppen, men hvad med basilikum, skyr og olivenolie? Skal det både i og ovenpå?
Jeg glæder mig meget til at prøve opskriften!
Tine
Louiogbearnaisen
Hej Tine,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Purløg, basilikum, skyr og olivenolie skal både i og ovenpå suppen (Opskriften er delt ind i to dele ("Suppe" og "Top"), så du kan se hvilke ingredienser der hører til hvad. Kom evt. også lidt olivenolie ovenpå suppen - det smager skønt 😋
Håber du kan lide opskriften - del gerne resultatet med os i en kommentar her på bloggen.
Hav en forrygende dag.
Kirsten Brüel
Jeg er noget i tvivl med opskriften på agurke - avocadosuppen. Skal der både purløg og valnødder i og ovenpå suppen ? Er det saften fra en halv citron der skal med i blenderen ? Jeg går ud fra, at du mener 1/2 tsk. koriander !
Hvad mener du med "gem vandet" under pkt. 2 i opskriften ?
Ellers glæder jeg mig meget til at lave, og ikke mindst spise suppen.
Med venlig hilsen
Kirsten
Loui&bearnaisen
Hej Kirsen
1. Purløg og valnødder skal ovenpå suppen.
2. Jep, det er saft fra en halv citron, som skal med i blenderen. Men du kan evt. holde lidt tilbage afhængig af, hvor meget citronsaft der er og smage suppen til.
3. I opskriften står der 3-5 dl vand, så det skal tilsættes lidt efter lidt, til du får den konsistens du gerne vil have.
Håber det svar, ellers så spørger du bare igen :)
Loui&bearnaisen
Hej Kirsten
1. Purløg og valnødder skal ovenpå suppen.
2. Citronsaften skal med i blenderen. Afhængig af, hvor meget citronsaft der er, så hold lidt tilbage og smag til.
3. Vandet skal tilsættes lidt efter lidt, så du får den konsistens du gerne vil have.
Håber det var svar, eller spørger du bare igen :)
Birgitte
Skal helt klart afprøves men skal da vist ud og proviantere.....
172 tsk stødt koriander ;)
Anja
Mums det ser godt ud! Kolde supper er et hit om sommeren. Tak for god inspiration :)
Loui
Det er de nemlig :)