• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Suppe

    Kold agurk/avocado-suppe med valnødder og skyr

    Af Louise | 10 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Det kan godt være solskinnet udebliver lidt de her dage, men det afholder mig bestemt ikke for at nyde sommerferien. Da jeg jo bor i en meget lille lejlighed, i smørhullet af en hel del lejligheder, er der altid kronisk sauna herinde! Så sommervarmen her jeg da (;

    Og med sådan en varme - i lejlighed eller under en parasol - er kolde fødevarer altså de bedste.
    Koldskål er altid et hit og jeg spiser da også litervis af hjemmelavet koldskål med tykmælk. Meeen lidt grønt er nu også ret godt på denne årstid.

    Der vil jeg gerne slå et slag for kolde supper den her sommer! De kan laves i alle afskygninger og med alle de mægtig, lækre herligheder fra drivhuset...altså hvis man er så heldig indehaver af sådan et! Vi andre må traske på marked i det danske land (:

    Men det bedste af det hele; supper er nemme og kan ofte laves på forhånd. Denne her grønne fætter kan snildt stilles i køleskabet om morgenen og så er der vitaminbombe slas væskebombe efter en lang dag på stranden. Eller på sofaen i sommerhuset...

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Som den heldige indehaver af helt egen sommervarme/sauna står den vist på endnu en suppe i aften. Men hvad det bliver er ikke heeelt bestemt endnu.
    Så mon ikke jeg indtil, da skal smide solbriller..øhh...læsebrillerne på, flashe mine blege stænger og nyde lidt sommerlæsning i lænestolen. Man kunne jo altid dyppe tæerne i vaskefadet, bare for at køre sommerstilen helt ud...

    Kold agurk avocado-suppe med valnødder og skyr

    Kold agurk/avocado-suppe med valnødder og skyr

    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Suppe

    • 1 agurk
    • 2 modne avocadoer
    • ¼ dl god olivenolie
    • 1 bundt purløg
    • 1 bundt frisk basilikum
    • ½ citron
    • ½ fed hvidløg
    • 1,5 dl valnøddekerner
    • 1 tsk cayennepeber eller stødt chili
    • ½ tsk spidskommen
    • 172 tsk stødt koriander
    • Salt/peber
    • 1 dl skyr
    • ca. 3-5 dl koldt vand

    Top

    • Skyr
    • purløg
    • basilikum
    • hakkede valnødder
    • evt. isterninger
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær agurken i grove stykker og ligeledes avocado.
    • Kom alle ingredienserne i en blender - gem vandet.
    • Blend og tilsæt vandet lidt efter lidt, mens der blendes til den ønskede konsistens.
    • Smag til!
    • Stil gerne suppe på køl i min. 30 min. før servering.
    • Er du ultålmodig så smid en håndfuld isterninger i suppen og blend dem med.
    • Server suppen toppet med finthakket purløg, skyr, knuste valnødder og basilikum.

    Noter

    Skyr kan udskiftes med cremefraiche
    Valnødder kan udskiftes med mandler
    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

     

    Mere sulten?

    • kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe
      Kartoffelsuppe
    • Tomatsuppe - opskrift på hjemmelavet tomatsuppe
      Tomatsuppe
    • Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter
    • koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål
      Koldskål med rabarber og rugbrødsdrys

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Maja Bugge

      januar 15, 2020 at 10:30 pm

      Hej,

      Kan man mon lave suppen klar dagen før eller bliver den brun og kedelig af at stå?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 16, 2020 at 5:04 pm

        Hej Maja,

        Den skal helst laves på dagen, da den ellers, som du skriver, bliver brun og mister friskheden.

        Hav en fortsat dejlig dag!

    2. Tine

      maj 23, 2018 at 5:33 pm

      Jeg er altså også lidt usikker på, hvad der skal i suppen, og hvad der skal ovenpå.
      Ingen purløg og valnødder i suppen, men hvad med basilikum, skyr og olivenolie? Skal det både i og ovenpå?
      Jeg glæder mig meget til at prøve opskriften!

      Tine

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 24, 2018 at 11:31 am

        Hej Tine,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Purløg, basilikum, skyr og olivenolie skal både i og ovenpå suppen (Opskriften er delt ind i to dele ("Suppe" og "Top"), så du kan se hvilke ingredienser der hører til hvad. Kom evt. også lidt olivenolie ovenpå suppen - det smager skønt 😋

        Håber du kan lide opskriften - del gerne resultatet med os i en kommentar her på bloggen.

        Hav en forrygende dag.

    3. Kirsten Brüel

      juli 09, 2016 at 6:25 pm

      Jeg er noget i tvivl med opskriften på agurke - avocadosuppen. Skal der både purløg og valnødder i og ovenpå suppen ? Er det saften fra en halv citron der skal med i blenderen ? Jeg går ud fra, at du mener 1/2 tsk. koriander !
      Hvad mener du med "gem vandet" under pkt. 2 i opskriften ?
      Ellers glæder jeg mig meget til at lave, og ikke mindst spise suppen.
      Med venlig hilsen
      Kirsten

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 15, 2016 at 12:19 pm

        Hej Kirsen

        1. Purløg og valnødder skal ovenpå suppen.
        2. Jep, det er saft fra en halv citron, som skal med i blenderen. Men du kan evt. holde lidt tilbage afhængig af, hvor meget citronsaft der er og smage suppen til.
        3. I opskriften står der 3-5 dl vand, så det skal tilsættes lidt efter lidt, til du får den konsistens du gerne vil have.

        Håber det svar, ellers så spørger du bare igen :)

      • Loui&bearnaisen

        august 15, 2016 at 12:22 pm

        Hej Kirsten

        1. Purløg og valnødder skal ovenpå suppen.
        2. Citronsaften skal med i blenderen. Afhængig af, hvor meget citronsaft der er, så hold lidt tilbage og smag til.
        3. Vandet skal tilsættes lidt efter lidt, så du får den konsistens du gerne vil have.

        Håber det var svar, eller spørger du bare igen :)

    4. Birgitte

      juni 15, 2016 at 11:05 am

      Skal helt klart afprøves men skal da vist ud og proviantere.....

      172 tsk stødt koriander ;)

      Svar
    5. Anja

      juni 26, 2013 at 9:34 pm

      Mums det ser godt ud! Kolde supper er et hit om sommeren. Tak for god inspiration :)

      Svar
      • Loui

        juni 30, 2013 at 9:52 am

        Det er de nemlig :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen