Når man begynder at lave saft selv, så har man enten virkelig, virkelig god tid eller er bare lidt for glad for "den grønne syltebog" og tid i køkkenet.
Ja, jeg erklærer mig gerne enig i dem begge, for jeg forleden brugte jeg dagen på, at plukke solbær (ribs, stikkelsbær..), ribbe bær, vaske bær, koge bær, sylte bær og hælde hele molevitten på glas!
5 timer efter var der solbærsaft, syltede ribs og marmelade med sprut. For ikke at tage om gode sager i fryseren til koldere tider.
...Den indre husmor hygger sig vældig her i sommerferien (;
Men inden jeg skræmmer alle helt bort, skal det siges, at det er ret overskueligt at lave saft. Det passer nemlig sig selv og kræver bare du ofre et viskestykke. Jep, Mutter har fået de fineste lilla viskestykker nu (;
Men til det bedste af det hele! Hjemmelavet saft smager fuldstændig himmelsk. Som i forrygende godt! Det er virkelig, virkelig et par timer værd, hvis man alligevel holder ferie. Og hey, så er saften spækket med c-vitaminer. Total win (;
Ej, men jeg kan kun anbefale sådan en omgang gyldne dråber blandet op med is og dansk vand... Og nu det er sommerferie; et skvat vodka (: Sommeren drink nummer 1 - det er helt sikkert.
Jeg brugte min favoritbær; solbær til saften, men andre bær kan sagtens bruges. Opskriften er fra "Den grønne syltetøjbog", hvor jeg dog reducerede sukkermængden. Ellers er den lige ud af landevejen og giver cirka 1 liter saft.
Enjoy - det gjorde vi (;
.....Lige bortset fra da saften skulle fotograferes; hvor jeg lå lige så lang jeg var på terrassen/græsplænen (ja, jeg er meget lang!!) og knipsede løs af "saft på græs". Det fik den voldsomme kriblen sat en hurtigt stopper for, for yes, jeg lå på samtlige myrebo!!!!
Ingredienser
- 1 kg friske, modne solbær
- ½ liter vand
- 150 g sukker
- ½ tsk flydende atamon
Sådan gør du
- Kom bær og vand i en gryde med låg.
- Kog det hele op ved svag varme, indtil bærerne brister.
- Brug en saft-afdrypper eller tag en stor gryde og placer et dørslag eller en si i den - den skal ikke røre bunden. Bred et rent viskestykke ud i dørslaget.
- Hæld hele gryden indhold viskestykket og lad det afdryppe.
- Pres forsigtigt den sidste saft ud af bærrerne.
- Kom gryden med saften tilbage på komfuret og kog det op.
- Tilsæt sukkeret og lad det koge 5 minutter.
- Skum saften.
- Tag gryden af varmen og tilsæt atamon.
- Kom straks saften på en ren flaske og luk den.
Henriette
Hej
jeg har aldrig lavet sådan noget før. så jeg bliver nød til at spørge om man skyller flasken i atamon eller om det skal i saften?
Loui&bearnaisen
Hej Henriette
Du kan gøre begge dele her :)
Enten tilsætte den til saften (det gjorde jeg) ellers kommer du lidt atamon i den rene flaske, lukker den og ryster atamonen godt rundt. Og hælder så den resterende atamon ud.
Håber det var lidt hjælp :)
Mange hilsner Louise
Anne
Når du først har kogt bærrene er det meste af c-vitaminen desværre væk, men derfor er det jo stadig godt :)
annesophie50@hotmail.com
Jeg lavede dobbelt portion og brugte frugtkødet, der blev til overs til at lave marmelade. Begge dele tror jeg bliver rigtig godt.
Amina
Hej!
Så lækker den ser ud, uhm! Skal bærrene ribbes inden saft-processen skydes i gang? ;)
Loui
Hej Amina
Tak :) Jeg har gjort det meget groft her. De værste stængler var fjernet og så er de bare skyllet.
Men hvis bærerne er sprøjtet og du ikke rigtig ved hvor de kommer fra vil jeg gøre det helt.
Freja Viskum Jensen
Det lyder lækkert og nemt! Hvor meget bliver der til i denne portion og hvordan skal det blandes efterfølgende?
Loui
Det er mere end lækkert :) Der bliver cirka 1 liter og den skal blandes ca. 1:4-5 - afhængig af hvor stærkt man vil have det. Altså 1 del sat og 4-5 dele vand :)
Anna
Hold da op en lækker saft! Den må jeg prøve at lave - den er trods alt også enkel nok til, at jeg burde kunne finde ud af at lave den :)
Tak for tippet.
Hilsen Anna :)
Josefine
Hej :D
Det lyder mega lækkert, jeg skal helt sikkert prøve denne opskrift.
Hvor længe kan det holde sig?
Louiogbearnaisen
Hej Josefine,
Det lyder som en god plan - den er mega lækker 😋
Ang. holbarhed så vil jeg tro, at den kan holde sig op til en uge.
Herhjemme holder den dog ikke mere end en par dage, før den er pist væk 🤭😀
God sommer!