Jeg er bestemt ikke en af dem, som længes efter hverdagen når en ferie slutter. Selv her efter 2 måneders ferie har jeg det nu meget godt. Kedsomhed er ikke en af mine laster, snarere omvendt.
Dog sker der noget, når jeg kan se enden på en ferie! Min krop går simpelthen i dvale, for nu skal jeg bare skynde mig at heeeelt af inden ferien slutter! På ingen måde smart. Eller virkningsfuldt.
Med de 30 procent lavere aktivitetsniveau er Svesken og jeg hoppet på de nye sundhedstrends.
Jeg har brugt 3 dage på at spise min aller-yndlings-ret, når det skal være nemt: æggekage med bacon. Aka. slå kolesteroltallet ihjel.
Sveske derimod er helt fremme på beatet. Hun gnasker løs på fremtidens hit, insekter - i raw-form. De 7 plager er nemlig tilbage, i den her uge er det stankelben, vi er blevet invaderet af. Godt man har sin egen miljøvenlige insektgift - Altid med en ben eller 2 hængende ud af mundvigen (;
Well, så fik jeg også ødelagt al appetit, så lad os hoppe på min menu de næste 3 dage; Nystegte rødspætter med picklessauce og gulerødder. Så kan nymodens sundhedstrends kan godt pakke sammen - det her er klassisk mad i bedste forstand.
Jeg vil ikke komme med en opskrift på stegte rødspætter eller for den sags skyld gulerodssalat. Ganske enkelt fordi jeg ikke har nogen - det er bare lige ud af landevejen. Tror jeg da.
Men picklessauce, den er vigtig. Jeg laver altid remoulade selv. Den her gang havde jeg dog en hel del rester i køleskabet, så remouen blev spicet op til en lækker grov picklessauce. Orrk, jeg kunne spise den - ligesom jeg spiser remoulade - helt alene på rugbrød.
Og så er jeg møg nysgerrig. Mens jeg stegte de her rødspætter igår aftens, spekulerede jeg over hvor mange måder, der er at lave "klassiske fiskefileter" på. Det virker som lige ud af landevejen, men det er det jo ikke.
Jeg gør det på en helt bestemt måde og kunne ikke drømme om, at bruge andre fladfisk end rødspætter, udskifte min rasp-panering eller stege dem i smør.
Så hvad med jer?
Hvordan er jeres "klassiske fiskefilet"? Hvordan laver i den? Og hvordan serverer i den?
🍴 Opskrift
Ingredienser
- 1 dl Piccalilly pickles pure
- 1 dl cremefraice 18%
- ½ dl mayo
- 1 æble i små tern
- 5-6 små cornichoner, i små tern
- 2-3 spsk små kapers, finthakket
- 1 forårsløg, finthakket
- 2 spsk purløg, finthakket
- 2 spsk persille, finthakket
- 3 spsk citronsaft
- ½ tsk sukker
- Salt/peber
Sådan gør du
- Rør cremefraice, mayo og pickles sammen.
- Tilsæt de øverige ingredienser og rør det hele sammen.
- Smag til.
- Lad picklessaucen trække 30 minutter inden servering.
Kit // A + K = ♥
Jeg laver aldrig fiskefiletter - men når jeg spiser dem til julefrokost er det med rejer, citron, løg og mayo på (:
Sine
Øjjj det ku' jeg godt spise lige nu!! :D