• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Crumble og smuldrekager

    Crumble med figen og blomme

    Af Louise | Leave a Comment

    Frisk figen og blomme crumble med saltet karamel (og lakrids)
    Jeg har haft en weekend fra den ene yderlighed til den anden. Fra stegt flæsk med hele pivtøjet til madpakke-salater og brød. Fra praktiske gøremål til sofa-slumring. Fra tur ud i det blå til halsbetændelse. For ja, jeg er blevet syg. Eller jeg har haft det under mistanke de sidste par dage, men igår aftes måtte jeg se mig slået (en smule også af stegt flæsk overspisning...). Nu har jeg en sprød værtshusstemme og den helt rigtige cerut-hoste. Jep, intet mindre (;

    Heldigvis nåede jeg en hel del igår. Og endda også lidt fotografering, som har kriblet i mine fingre hele ugen.
    Måske så du på FB, at jeg skulle have abemad i fredags. Ja, det udviklede sig så til en crumble...kage...grød. Jeg ved faktisk ikke helt hvad jeg skal kalde den, for det er lidt af det hele. Sådan en god omgang rusk-om-snusk. Varm. Toppet med cremefraiche eller flødeskum. Haps.
    Gooodt, jeg har en rest i baghånden. Jeg er sikker på den kan kurere halssygdom. I hvert fald kan det hjælpe på selvmedlidenheden... Den skal man ikke undervurdere!

    [yellowbox]BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det) [/yellowbox]

    Opskriften på herligheden er på slump og er målt i håndfulde. Det er sådan en god måle-enhed i min verden (;
    Den hurtige opskrift hedder; tøm køkken og køleskab, luk øjnene og kast det hele ned i et fad eller pande. Ind i ovnen og når det dufter er det klart. Nemt, ikke?  Til den besværlige findes en lidt  nærmere beskrivelse herunder.

    Ingredienserne er hvad jeg lige havde i køkkenskabene, så de kan sagtens udskiftes. Det er jo egentlig ikke en rigtig opskrift, bare en opfordring til pyt-i-pande og bruge resterne på en efterårssøndag.
    Jeg afprøvede en portion med lakridspulver og en anden med lakridssiup. Det kan anbefales! Så er du vild med lakrids, så kom det i blandingen inden den bages.

    BLOMMECRUMBLE MED VANILJECREME

    🍴 Opskrift

    BLOMMECRUMBLE MED VANILJECREME

    Frisk figen og blomme crumble med saltet karamel

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Samlet tid20 minutter minutter

    Ingredienser

    • 4-5 friske figner, skåret i kvarte
    • 4 blommer, udstenet og skåret i kvarte
    • 1 håndfuld røde stikkelsbær
    • 1 håndfuld nødder, mandler, hasselnødder, valnødder
    • Saft af ½ citron
    • 3 spsk brun farin
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 1 tsk kanel
    • ½ tsk salt
    • 1 dl havregryn, grovvalsede
    • ½ dl mandelmel
    • 3 spsk saltet karamelsauce
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland det hele sammen i et fad/pande undtagen karamelsaucen
    • Dryp/hæld karamelsaucen udover blandingen - drys med lidt ekstra hakkede nødder.
    • Bag crumblen ved 180 grader i ca. 15 min eller til frugten bobler.
    • Afkøl 5 minutter.
    • Server med cremefraiche eller flødeskum.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    [yellowbox]BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det) [/yellowbox]

    BLOMMECRUMBLE MED VANILJECREME

    Mere sulten?

    • æblecrumle - opskrift på crumble med æble
      Æblecrumble
    • Rabarbercrumble - opskrift på nem rabarberkage med crumble smuldredej
      Rabarbercrumble
    • is med rabarber og crumble - is på kondenseret mælk - opskrift
      Is med rabarber og crumble
    • blåbærmuffins-muffins med frugt-opskrift
      Blåbærmuffins

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen