Jeg har haft en weekend fra den ene yderlighed til den anden. Fra stegt flæsk med hele pivtøjet til madpakke-salater og brød. Fra praktiske gøremål til sofa-slumring. Fra tur ud i det blå til halsbetændelse. For ja, jeg er blevet syg. Eller jeg har haft det under mistanke de sidste par dage, men igår aftes måtte jeg se mig slået (en smule også af stegt flæsk overspisning...). Nu har jeg en sprød værtshusstemme og den helt rigtige cerut-hoste. Jep, intet mindre (;
Heldigvis nåede jeg en hel del igår. Og endda også lidt fotografering, som har kriblet i mine fingre hele ugen.
Måske så du på FB, at jeg skulle have abemad i fredags. Ja, det udviklede sig så til en crumble...kage...grød. Jeg ved faktisk ikke helt hvad jeg skal kalde den, for det er lidt af det hele. Sådan en god omgang rusk-om-snusk. Varm. Toppet med cremefraiche eller flødeskum. Haps.
Gooodt, jeg har en rest i baghånden. Jeg er sikker på den kan kurere halssygdom. I hvert fald kan det hjælpe på selvmedlidenheden... Den skal man ikke undervurdere!
[yellowbox]BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det) [/yellowbox]
Opskriften på herligheden er på slump og er målt i håndfulde. Det er sådan en god måle-enhed i min verden (;
Den hurtige opskrift hedder; tøm køkken og køleskab, luk øjnene og kast det hele ned i et fad eller pande. Ind i ovnen og når det dufter er det klart. Nemt, ikke? Til den besværlige findes en lidt nærmere beskrivelse herunder.
Ingredienserne er hvad jeg lige havde i køkkenskabene, så de kan sagtens udskiftes. Det er jo egentlig ikke en rigtig opskrift, bare en opfordring til pyt-i-pande og bruge resterne på en efterårssøndag.
Jeg afprøvede en portion med lakridspulver og en anden med lakridssiup. Det kan anbefales! Så er du vild med lakrids, så kom det i blandingen inden den bages.
Ingredienser
- 4-5 friske figner, skåret i kvarte
- 4 blommer, udstenet og skåret i kvarte
- 1 håndfuld røde stikkelsbær
- 1 håndfuld nødder, mandler, hasselnødder, valnødder
- Saft af ½ citron
- 3 spsk brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 1 dl havregryn, grovvalsede
- ½ dl mandelmel
- 3 spsk saltet karamelsauce
Sådan gør du
- Bland det hele sammen i et fad/pande undtagen karamelsaucen
- Dryp/hæld karamelsaucen udover blandingen - drys med lidt ekstra hakkede nødder.
- Bag crumblen ved 180 grader i ca. 15 min eller til frugten bobler.
- Afkøl 5 minutter.
- Server med cremefraiche eller flødeskum.
Skriv en kommentar