• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kolde og varme drikke

    Hjemmelavet hyldebærsaft med æble

    Af Louise | 4 Comments

    Hyldebær saftSidste fredag var jeg på rov med min Mutter. Egentlig efter et rygte om et hemmeligt brombærsted, men som viste sig at være en skov af hyldebærtræer. Og hvad hang der i store, fede klaser? Jovist, smækre hyldebær. Så venlig som jeg er, sendte jeg Mutter i krig med de stikkende brombærbuske, mens jeg fredfyldt kunne fylde spandevis med modne hyldebær. Åhh, sådan en god arbejdsfordeling (;

    Hjemad det gik. Hjem til saftproduktion. For når man har nyplukkede lækkerier, så er det svært at vende mange minutter på, at komme i køkkenet.

    Nu skal det siges at jeg faktisk aldrig har set et hyldebær i mit liv og slet ikke smagt noget som helst med det. Da Mutter pludselig begyndte at falde i svime over træerne,blev jeg en anelse skeptisk - simpelthen fordi jeg ikke kan fordrage hyldeblomst. Cirka som den eneste i verden...

    Hyldebær saft

    Men hyldebær - det er jo en helt anden sag. Jeg kogte en portion saft (efter den grønne syltebog) - og også lige en sirup. Fyldte den på...plastikbøtter! Tsk, tsk, Mutter var ikke helt up-to-date med flasker (;
    Og her er jeg nu. Med varm hyldebærsaft. Regn og rusk udenfor. Og Mutters geniale minder. Ork, jeg er fan af de smækre hyldebær. Springfyldte med vitaminer.

    Ligenu behøver jeg også en ordentlig spandfuld vitaminer, for jeg har skiftet min praktik ud! Aaarh, ikke permanet, bare en uges tid.
    Jeg fik jo tilegent mig en omgang stress før sommerferien og den skal jeg råde bod på nu. Min eksamen blev udsat, så nu er det tid til en re-eksamen. .....Rigtig dårligt tidspunkt, rigtig irriterende når studiet "glemmer" eksamen.  Men lige meget hvor meget jeg råber og skriger, så skal den ud af verden og overståes. Punktum.
    Så i stedet for at græde snot har jeg erklæret krig med fødevarekemi og produktionstelnologi. Oh yeah, det tunge skyts skal findes frem (;
    ....og energi! Så hyldebærsaften er vist snart forsvundet.

    🍴 Opskrift

    Hyldebær saft

    Hyldebærsaft

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    • 2 kg friske hyldebær
    • 3 æbler
    • 1 L vand

    Pr. liter siet saft

    • 400 g sukker
    • 2 spsk æblecidereddike
    • 1 tsk flydende atamon
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skyl hyldebærrerne og fjern de store stilke - resten behøver ikke ribbes.Skær æblerne i grove stykker.
    • Bland hyldebær, æbler og vand i en stor gryde. Kog det hele op og lad det koge indtil bærrerne brister.
    • Hæld grydens indhold til afdrypning i en saftpose eller viskestykke. Når saften er løvbet igennem, måles den op. (Jeg fik ca. 1,5 liter saft).
    • Kom saften i en gryde og bring den i kog. Tilsæt sukker og æbleeddike under omrøring. Giv saften et opkog og skum den. Tilsæt atamon.
    • Fyld den varme saft på rengjorte flasker.
    • Server saften opvarmet med en citronskive.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Hyldebær saft

    Mere sulten?

    • iste med fersken - iste med ferskensmag
      Hjemmelavet iste
    • snaps - jule drink
      Snaps til julefrokost: Snaps med pebermyntestokke + snaps med dild og citron
    • Brøndums - æblesnaps med rosmarin
      Æblesnaps med rosmarin og ingefær (+ video)
    • Hjemmelavet snaps med stikkelsbær, rabarber eller mojito + champagnedrinks

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Elsebeth

      oktober 17, 2013 at 1:57 pm

      Tip til næste år - det er lynhurtigt at bruge en gaffel til at fjerne hele den grønne klase - den bidrager alligevel ikke med noget godt.
      Held og lykke med din eksamen!

      Svar
      • Loui

        oktober 17, 2013 at 4:38 pm

        Arj, godt trick - det skriver jeg bag øret :) Tusinde tak :)

    2. hvadskalvibage/Mette

      oktober 15, 2013 at 12:20 pm

      Held og lykke med eksamen - og jeps hyldebærsaft er godt proppet med vitaminer. Hyldebærsirup og skyr er samtidig også rigtig godt :-)

      Svar
      • Loui

        oktober 15, 2013 at 5:17 pm

        Tusinde tak :) Uhh, ja, det var en god ide - det skal prøves... måske med lidt ristede nødder på toppen :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen