Nu har vi været igennem salater, gryderetter, dips og brød med bønner. Så er det vist ved at være tid til en omgang kage, vil jeg mene. Der er ikke det, som mine elskede bønner ikke kan bruges til og pt. arbejder jeg faktisk med en tærtedej med bønner. Jep, det har i allerhøjeste grad taget overhånd og bønneproducenterne har kronede dage...kun gennem mit forbrug!
Anyway, kage! Skønne Ditte fra "The Food Club" har næsten lige smidt endnu en kogebog på gaden ...og i min postkasse. Lækre billeder, lækkert layout, lækker mad - kan man andet end give high five til Ditte og være fuld af beundring :)
Dem som har læst med herinde længe nok ved, at jeg har en fobi for sødemidler og ernæringsforbedring af kager og søde sager. Men bare fordi jeg er på tværs med den nye trend, skulle det ikke afholde mig for at afprøve en opskrift eller to i bogen "sunde, søde sager". Så omvendt forbedring fra min side og tilbage til rigtig sukker i de opskrifter jeg fik afprøvet.
Selvfølgelig snublede jeg over kagerne med sorte bønner først. Surprice, surprice! Og lur mig og det ikke er dem du får opskriften på her ;) Med sukker og flormelis og masser gode sager. Er du nysgerrig på Dittes udgave, så må du købe den fine bog ;)
Kagerne er geniale og de sorte bønner gør dem svampede og gode. Jeg lavede desværre kun en halv portion, da min æggebeholdning var på lavpunktet. Så de 6 styk muffins forsvandt som dug for solen og efterlod mig pænt træt af jeg ikke havde høns i haven...på altanen!?
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Så selvom det kun er tirsdag, så kan du da lige smække en omgang sammen i aften. Er sikker på arbejdspladsen, studiet eller hvem du nu gør selskab imorgen, vil blive ovenud lykkelig for en smule opmuntring i det triste regnvejr :)
Ingredienser
Cupcakes
- 90 g sorte bønner i dåse, drænet og skyllet
- 2 æg
- 3 spsk rapsolie
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk god kakaopulver
- ⅛ tsk salt
Frosting
- 100 g flødeost
- 3 spsk græsk yoghurt 10%
- 1 spsk god kakaopulver
- 1-2 spsk flormelis
Top
- Chokoladespåner 70%
Sådan gør du
- Kom bønner, æg og olie i en blender eller foodprocesser.
- Blend til det er en jævn masse.
- Rør de tørre ingredienser sammen i en skål og kom dem i blenderen.
- Blend til dejen er jævn.
- Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.
- Tag dem ud og afkøl på en bagerist.
- Pisk ingrediensene til frostingen sammen og smag den til.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med en tyl.
- Sprøjt toppe på de afkølede muffins.
- Pynt med chokoladespåner.
Anette mikkelsen
Er det korrekt at der ikke skal mel i ?
Loui&bearnaisen
Hej Anette
Ja, det er det :)
Mange hilsner
Louise
Lone r
Mums, disse cupecakes smagte godt.
Men mine faldt sammen, da de kom ud af ovnen. Hvad har jeg gjort galt?
Louiogbearnaisen
Hej Lone,
Øv, det er så træls, når de sker :-(
Det kan have være bagepulveret, som var for gammelt, eller at ingredienserne har være for kolde (fx. æggene). Endelig skulle de måske bages lidt længere tid i din ovn (ovne bager nemlig meget forskelligt).
Hvad det har været lige i dit tilfælde, kan jeg desværre ikke sige nærmere om, men prøv at have de 3 ting i tankerne næste gang du bager dem.
Hav en skøn dag!
Bente
Kan de fryses? 😊
Uden at miste smag og konsistent
Mvh Bente
Louiogbearnaisen
Hej Bente,
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så der må blive dig svar skyldig.
Men prøv det ad og fortæl os meget gerne om resultatet :-)
Hav en dejlig dag!
Sine Smed
Nøj hvor lyder de bare super gode. Tror jeg skal lave dem næste gang min søster er på besøg, hun er nemlig også helt vild med bønner.
Loui&bearnaisen
Det er SÅ lækre - er sikker på både din søster vil elske dem :)
Camilla
Sorte bønner er bare geniale i kager! Og de der cupcakes må jeg vist lige prøve :)
Kh Camilla
http://www.copenhagenbyme.com
Loui&bearnaisen
Ja, det overbevidste de her cupcakes da mig om, bestemt ikke sidste gang jeg har bagt med bønner :)
A+K/VenterPaaVin
Bønnekage er så godt, elsker konsistensen! Og det er somom det der let bitre bare er så skønt til kakaoen, det forstærker den nærmest
- Anne
Loui&bearnaisen
Præcis, de klæder bare hinanden super godt og løfter kagen til et nyt niveau :)