Det lyder godt, ikke? Rabarbarcurd på nybagte scones med letpisket flødeskum. Så burde fredagens afternoontea være på plads og pragtfuld.
Og det var da også sådan, jeg havde planlagt weekenden til at starte. Men nogle gange går det helt galt i køkkenet! Min rabarbercurd blev simpelthen noget sjask. Hverken pæn pink eller bare det som minder om curd-konsistens. Bare pjasket. Hvor det lige var, at det gik galt, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg burde måske have givet den lidt mere kærlighed og opmærksomhed, end bare det halve øje jeg havde på den. Point taken!
Anyway, sammen med digestivekiks, som slet ikke smager rigtig mere(!), blev den prøvesmagt. Og konstateret ikke egnet til min afternoontea. Well, nu overvejer jeg så ret heftigt om jeg skal give den en chance mere, for det er nu en ret lun tanke; scones med rabarbercurd og letpisket flødeskum. Eller bare på en omgang is eller som fyld i en kage. Den er simpelthen nødt til at lykkes nu, for mine planer vokser.
Men først kaffe og sidste punktum i praktikopgave og så fuld fokus på curd og weekend.
Opskrift: Dansukker, Det smager af sommer
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1,5 dl vand
- 2,5 dl syltesukker
- 2 æg
- 50 g smør, usaltet
Sådan gør du
- Skær rabarberne i tern. Kom dem i en gryde med vand og kog det til mos.
- Pisk æggene sammen og pisk dem i rabarbermosen.
- Pres mosen gennem en sigte og kom purren i en ren gryde med syltesukker.
- Lad det simre i 2-3 minutter, mens der røres.
- Tilsæt smørret.
- Fyld en skål med iskoldt vand og sæt gryden heri.
- Pisk curden med en håndmixer til den er afkølet - det tager lang tid!
- Fyld den på rene glas.
- Opbevar i køleskabet
Pia
Skal æggene i INDEN mosen presses gennem en sigte?
Louiogbearnaisen
Jpes, det skal de 😉
Hav en skøn dag!
Mie
Jeg lavede denne curd i dag, samtidig med en lækker omgang rabarbersaft. Og hun, hvor var det en lækker curd! Skal helt klart laves igen!