• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Dips og dyppelse

    Rødbede marmelade/kompot med peberrod

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    1 (2)

    Vi går lige til sagen idag, for jeg kan næsten ikke for armene ned over den her rødbede-marmelade. Mine armene hænger bare og flagrer, mens jeg prøver at klappe mig selv på skuldreren over mit seneste påfund, som smager ualmindeligt pragtfuldt. Så godt, at jeg faktisk bare har spist det rent på rugbrød hele ugen.
    Dog er kompotten tiltænkt efterårets retter, hvor man normalt vil servere syltede rødbeder eller ribsgele. Meeen den tid er ovre, for nu er det rødbede-marmelade, som skal slå følgeskab med maden de næste mange måneder.

    Det startede egentlig med, at jeg skulle have brugt et par gule squash, som jeg i min iver over at kunne få gule, købte 4 banditter af. Squash- marmelade var der, de skulle have endt deres dage, men de havde desværre valgt at lade livet i min grøntsagsskuffe før tid. Måske hjulpet på vej af rødbederne, som har indtaget den og nægter at blive dårlige. Uanset hvor længe de ligger der.
    Den stærkeste overlever - også i grøntsagsverdenen. Og så måtte det jo være rødbeden, som blev den heldige udvalgte til marmelade.

    Jeg tilsatte en god, velvoksen portion peberrod, men har du ikke samme forkærlighed for den kradse starut, så vil fennikelfrø eller knuste enebær også være virkelig skønt. Citron kan udskiftes med æbleeddike og hvis man er virkelig med på noderne, så kunne man jo smide er halvt revet æble i. Som sædvanligt, der er fri leg ;)

    Selvom jeg godt kunne spise sådan en mellemmad her til frokost, så har jeg dog alligevel bedre planer, som indbefatter venindetid, sladder og hvad Aalborg nu engang kan byde på af gastronomiske kunster. Hvis jeg da ikke skal svømme mig gennem Nordjylland... Redningsvesten og en paddel skal da vist pakkes i bagagerummet!

     

    Rødbede marmelade kompot

    Rødbede marmelade/kompot med peberrod

    Rødbede marmelade/kompot med peberrod
    Print Email Pin
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 200 g rødbede, groftrevet
    • 1 citron, saft+skal
    • 2-4 tsk peberrod, friskrevet
    • ½ dl vand
    • 100 g syltesukker
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom rødbede, citron og vand i en gryde.
    • Varm det op ved jævn varme og lad det simre 5-8 minutter under låg.
    • Tilsæt syltesukker og peberrod og kog det hele op.
    • Lad det koge godt igennem et par minutter.
    • Skum marmeladen for urenheder
    • Hæld marmeladen på rene glas (skyllet i atamon/vodka).
    • Lad det køle af inden glassene kommes på køl.

    Noter

    Peberrod kan erstattes af fennikelfrø/knuste enebær eller udelades
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • grøn hummus
      Hummus med avocado
    • tzatziki - hjemmelavet tzatziki
      Tzatziki
    • karamelsauce - opskrift på saltet karame
      Karamelsauce
    • rød pesto - opskrift på pesto med peberfrugt
      Rød pesto med peberfrugt, nødder og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen