Det her, har omtrent været min aftensmad det meste af ugen - en god grydefuld suppe med masser af fyld. Kan man blive mæt af det? Oh yeah! Det er en af de lumske retter, som snyder øjet og mætter hurtigere end man får spist den. Som man siger; den ligger bunden ;)
Jeg tænker. at ikke alle vil danse på bordet over sådan en spandfuld. Jeg er i al fald indehaver af et mandfolk, som ikke er udpræget glad for grøntsager kogt i grøntsagsvand. Han ved ikke, hvad han går slip af ;)
Så det var meget passende at han brugte ugen i det franske, spiste virkelig mange croissanter og uhyrlige mængder bearnaise. Af den rigtige slags. Årrh, en smule hang jeg da med mulen, da jeg så billeder. Men hey, grøntsagssuppe kan da næsten konkurrere. Eller ej, det kan den faktisk overhovedet ikke ;) Men i mangel på det bedre franske (smør) køkken, så har suppen nu ikke været en helt dårlig erstatning.
Er man den travle type, så har jeg spottet færdiglavede kyllingboller på frost. Selvfølgelig ikke proppet med parmesan og persille, men i snæver vending kan du slippe for at trille kødboller. Selvom jeg nu synes, at det er et meget fint weekendprojekt :) En tidlig trille-lektion inden pebernødderne står for tur. Det er vigtig at være i træning til dem!
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Personligt har jeg jo overstået min trille-træning (ha), så i stedet skal min lørdag bruges bag computerskærmen, hvor jeg har lidt projekter. Og nåhr ja, så er der "velkommen-hjem-kage" i ovnen; kanelsnegle bagt i form, så de er ekstra bløde og snaskede. Ligesom de er bedst.
Ha' en rar weekend :) - Måske med kage ?
Ingredienser
Kyllingeboller
- 400 g hakket kylling
- 3 spsk rasp
- 3 spsk friskrevet parmesan
- 3 spsk friskrevet persille
- 3 spsk finthakket løg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk salt
- 1 æg
Grøntsagssuppe
- 3 spsk olivenolie
- 1 hakket løg
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 gulerødder i tern
- 2 bladselleri i tern
- 1 squash i tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk tørret rosmarin / eller 1 stilk frisk rosmarin
- 1 laurbærblad
- 1 L hønsefond
- Salt/peber
- 1 håndfuld frisk babyspinat
- 1 håndfuld friskhakket persille
- Parmesan
Sådan gør du
Kyllingeboller
- Bland alle ingredienserne i en skål og rør farsen godt igennem.
- Tag 1 tsk. af farsen og form til boller. Der bliver ca. 30 stk.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter - indtil de er gennembagte.
Grøntsagssuppe
- Svits løg og hvidløg i olivenolie et par minutter.
- Tilsæt gulerødder, squash og bladselleri og svits dem med 2 minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, rosmarin, laurbær og hønsefond.
- Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Kom kyllingeboller, spinat og persille i og varm suppen igennem
- Smag til med salt og peber.
- Server med frisk parmesan og ekstra persille.
Liane Hansen
Mmmm, hvor ser det lækkert ud. En opskrift lige efter mit hoved. I det kolde efterårs-rusk findes der virkeligt intet skønnere end at varme kroppen på en smagsfuld, varm supppe. Jeg skal helt klart prøve din variation inden længe. Tak for opskriften!