Nå, men det er vel også tid til en middagslur inden jeg skal sætte tænderne i de her labaner. Det er hårdt at blive ældre - i nat kl. 4 blev jeg vækket med fødselsdagssang, en af glæderne ved at have en mand som møder på umenneskelige tidspunkter ;) Kl. 6. stod jeg op og fandt hele hytten pakket ind i flag og balloner. Rullede persiennerne op og... ej, ikke en pony med sløjfe om maven i haven. Heldigvis da. Men flere flag. Også i forhaven. Jaa, tænker naboerne tror vi har besøg af en 6-årig, sådan ser hjemmet i hver fald ud og jeg eeeelsker det :)
Så joo, det er ganske rart at blive 19 år. Igen. Det bliver jeg nemlig hvert år.
Det har været en ren fest at møve mig gennem flag, hoppe over ballonerne og dukke mig under vimpler under hele kagebagningen og ikke mindst fotografering.
Men hold nu op en liflig duft de her cupcakes har smidt i huset. Den allerbedste jeg kender, nemlig kaffe-duft :) For selvfølgelig kunne det ikke være andet end chokolade og kaffe, som fredagskagen skulle smage af i dag. Favoritterne!
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Okay, lagkage gad jeg også godt, men der er jo en hel, lang weekend til at kæle for sådan en sag.
Så i dag er det cappuccino cupcakes. I cups.
Ræ'tig sjov ;)
Og de smager fuldstændig formidabelt. Jeg stødte på ret godt trick med at komme varm kaffe i, til sidst, hvilket giver en silkeblød dej og sammen med olien giver uimodståelig lækre, svampede chokolade cupcakes, faktisk nogle af de allerbedste jeg har bagt.
Såå måske jeg lige napper en før middagsluren og den rigtige eftermiddagskaffe, tænker man sover bedre på lidt kage i maven.
Hvis jeg da overhovedet kan finde sofaen for bare balloner..
Ingredienser
- 180 g sukker
- 120 g mel
- 40 g kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk salt
- 1 æg, L
- 75 g sødmælk
- 50 g rapsolie
- 50 g varm espresso
Frosting
- 200 g flødeost
- 70 g smør
- 160 g flormelis
- 20 g kold espresso
Sådan gør du
Cupcakes
- Sigt alle de tørre ingredienserne sammen i en skål og bland dem sammen.
- Pisk æg, mælk og olie sammen i en anden skål.
- Vend dem i de tørre ingredienser med en dejskraber.
- Kom den varme espresso i lidt af gangen mens dejen vendes sammen.
- Fyld cupcakes/muffinsforme ¾ dele op med dej.
- Bag dem ved 175 grader i ca. 12-15 minutter. Stik med en tændstik for at tjekke om de er færdigbagte.
- Tag dem ud og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Frosting
- Pisk flødeost og smør sammen til en lugtig masse.
- Tilsæt flormelis og pisk til en cremet konsistens.
- Kom kaffe i og pisk det sammen.
- Kom frostingen på en sprøjtepose og kom toppe på hver cupcake.
- Drys med kakaopulver.
Lene G
Godaften Louise 🌺
Er lige kommet på i dag. Men hold da op, hvor jeg glæder mig til at afprøve dine opskrifter.
Sine Smed
Stort tillykke med fødselsdagen. Man kan da heller ikke andet end at blive glad for at finde så mange flag på sin fødselsdag.
Tillykke med de 19 ;-)
La Cucina Nada
Åh så fiiiine. Og smagskombination lige for mine smagsløg.
- Et forsinket tillykke med fødselsdagen!