Hey, se her! Hvor sejt er det ikke lige - en rigtig vandmelon, som bare spytter læskende, kold vandmelonsaft ud til havefesten. Glem alt om glasdispensere, bowler og drinksflasker, det her er sommerens fineste ide til havefesten. Lige hentet og fragtet fra amerikanske BBQ's og summerparties til dig - med ekspres.
Oh yea, det kan nemlig kun gå for langsomt med at få sådan en vandmelon-dispenser bikset sammen, ikke?
Jeg lover måbende gæster, brede smil, en fest som bliver talt om helt frem til jul (..og påske). Næsten stående klapsavler og evigt solskin helt ud på natten.
Nåhmen, skal vi ikke bare få den vandmelon lavet?
Well, allerførst skal du tage benene på nakken og finde den allerstørste vandmelon i byen. Medmindre du lige har sådan en sag voksende i drivhuset?
Næ, jeg havde heller ikke og de helt store vandmelonerne i supermarkederne, er blevet udskiftet med mini-størrelser i år, hvilket jo er ret fint taget i betragtning af, at man aldrig kommer igennem sådan en 10 kilos en. Men i det her tilfælde, lidt irriterende. Så min vandmelon her, det er den største som jeg kunne finde! Men altså helt optimalt, så skulle vandmelonen gerne være dobbelt så stor.
Jo større, jo bedre :)
Okay, du har vandmelonen?
Så skal du på jagt efter vandhanen. Ret fristende bare at smutte ned i nærmeste byggemarked og købe den billigste vandhane. Det gjorde jeg. Kæmpe fejl!
Igen spænder den moderne tidsalder ben med frække tiltag. Vandhaner har brug for vandtryk (åbenbart!). Det har en vandmelon-dispenser ikke. Så før du laver samme nummer som mig; laver al forarbejdet, åbner for vandhanen og forventer en flod af vandmelonsaft, for så blive mødt med...ingenting! Ret lang næse...
Så sørg for at du finder en vandhane, som bare er en ganske almindelig en uden smarte ting indeni. Vil du være helt sikker, så snupper du en tappehane. Eller låner en ved hobby-ølbryggeren. Han har helt sikkert et par stykker liggende. Dem som sidder på de store glasdispensere til drinks, kan også fint skrues af og bruges. Bare et fif, hvis du har sådan en glasdispenser til drinks stående.
Vandmelon og vandhanen er på plads. Det var faktisk det!
Nu skal du egentlig bare beslutte dig for, hvor meget fest der skal være. Altså skal du lave vandmelonsaften med eller uden spiritus. Og har du isterningerne nok. Yea, et af sommerens store spørgsmål.
Udhul vandmelonen, skru vandhanen i, blend vandmelonkødet, smag til, smag til, smag til. Og lige engang til. I med saften i baljen. Og så lader du bare drinksene flyde i en lind strøm og nyder sommeren, som den er bedst.
Ret nemt, hva ;)
Det er vist ikke rigtig andet at sige end; SKÅL og glædelig sommer.
Ingredienser
Vandmelondispenser
- 1 kæmpe vandmelon
- 1 vandhane/tappehanen, uden tryk + pakning
- 1 kniv
- 1 ske
- 1 boremaskine eller æblekernehus-udhuler
Vandmelonsaft
- Vandmelonkødet
- 2 citroner
- 1 dl flormelis
- Evt. vodka eller rom
- Isterninger
Sådan gør du
Vandmelondispenser
- Skær 1-2 mm af bunden af vandmelonen, så den kan stå opret. Skær kun indtil det hvide kød.
- Skær toppen af vandmelon, ned til det røde kød. Gem toppen.
- Udhul hele vandmelonen for det røde vandmelonkød og gem det i en skål til saft.
- Bor hul nederst i vandmelonen med en boremaskine eller gør det forsigtigt med en kernehus-udhuler. En kniv kan også bruges. Gør hullet lidt mindre en vandhanens omkreds, så den kommer til at sidde i spænd.
- Kom pakningen på vandhanen og skru den forsigtig i vandmelonen. Slut evt. tæt til med en pakning inden i vandmelonen.
Vandmelonsaft
- Kom vandmelonkødet i en blender og blend det til en jævn masse.
- Hæld det gennem en si, så eventuelle kerner og trævler fjernes.
- Bland saften med citronsaft, sukker og evt. spiritus. Smag til.
- Hæld saften tilbage i vandmelonen, kom evt. lidt isterninger i.
Servering
- Sæt vandmelonen på en opsats eller udover en bordkant.
- Server med masser af isterninger og danskvand/boblevand til at blande op med.
- Nyd sommeren.
- Skål
Nadia Kaplan
Det er altså alt for smart!!
ser også skide godt ud :)
det er virkelig en inspirerende blog du har, følger nu med på bloglovin :)
//www.neronoir.dk
Lillian
Lyder spændende så hvornår skal vi komme og smage det?
Marie
Mega grineren indlæg - tak for dagens grin - jeg har på fornemmelsen at du også hyggede dig med at skrive det?
Xenia
Hej,
Nu har jeg efterhånden fulgt med i noget tid. Jeg kan simpelthen ikke lade være med, at beundre dine altid så flotte billeder, de er virkelig bare super! Så er opskrifterne ovenikøbet også altid i top, ikke bare billeder der snyder. Jeg elsker dine lidt nytænkende opskrifter, som gør at det ikke bare er det klassiske altid.
Tak for en fantastisk god blog som bringer masser af inspiration!
Hehe, kram Xenia