• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Crumble og smuldrekager

    Tærte med brombær, hindbær og stikkelsbær + mandelcrumble

    Af Louise | 4 Comments

    Tærte med bær - lækker opskrift på mørdejstærte med brombær, hindbær og stikkelsbær

    Projekt "ryd-ud-i-køkkenskabe" forsætter her ind i maj. Det vælter jo ud af skabe og skuffer med rester og halvtomme glas. For slet ikke, at tale om fryseren, et rent mekka af glemte godter. Nogle vil mene det lige er, at strække den med de her bær fra sidste sommers høst. Du ved, holdbarhed og frostskader. Jeg er helt med, men de er altså også for gode til bare at ryge ud på grund af mit manglende fokus på fryserindhold.

    Så jeg gav dem en chance. Som kompot, med masser af citron, vanilje og sukker. Var der nogen som helst kvalitetsforringelse i bærrene inden de røg i gryden, så blev den godt og grundigt kamufleret.

    Ingen rækken tunge ud af vinduet her!

    Og for at være på den helt sikre side, så blev bærkompotten både pakket ind i mørdej og crumble. Der er absolut ingen grund til at gå halvhjertet til sag; red bærrene!
    Men mest af alt, fordi jeg også fandt et halvt kilo mandelmel i fryseren.. Det er virkelig ved, at blive pinligt det her. Der skal bestemt andre boller på suppen!

    Så altså crumblen kom lidt ind fra siden, som en anden redningsaktion på mandelmelet. Der blev også kort overvejet en klump marcipan, meeen der er også grænser for, hvad sådan en tærte med bær kan trække.

    Og marcipanen var virkelig dybfrossen..

    ...hvis du lover ikke at sladre, så siger jeg lige noget hurtigt her.

    Mørdejen er købt.

    Og så taler vi ikke mere om den sag.

    Punktum.

    Tærte med bær - lækker opskrift på mørdejstærte med brombær, hindbær og stikkelsbær

     

    Er du sej, så er opskriften på den hjemmelavede version af mørdej her. Og har du ekstra meget mandelmel, så snup udgaven på mørdej med mandelmel her.

    Well, mandagskage i sommerformat serveret. Med ekstra god samvittighed over to redningsaktioner på bær og mandelmel.
    Projekt "ryd-ud-i-køkkenskabe" er slet ikke dumt, når resultatet ender i tærte med bær og crumble. Som skal spises i hjørnet på terrassen, hvor forårs(sommer)solen endelig er ankommet.
    Hundesnuden og jeg er topklar til at holde tidlig fyraften.

    Faktisk har førstnævnte allerede taget forskud på glæderne og indtaget pladsen i solen med alle fire ben i vejret og lunt maveskind. Solbadning, som kun de pelsede venner kan præstere ;)

    Tærte med bær - lækker opskrift på mørdejstærte med brombær, hindbær og stikkelsbær

    🍴 Opskrift

    Tærte med brombær, hindbær og stikkelsbær + mandelcrumble

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid1 time time
    Samlet tid1 time time
    Antal: 8 pers

    Ingredienser

    Bund

    • 1 mørdej

    Fyld

    • 200 g hindbær, frosne
    • 200 g brombær, frosne
    • 200 g stikkelsbær, røde (frosne)
    • 1 vaniljestang
    • 100 g sukker
    • saft + skal af ½ citron
    • 2-3 spsk jævning, her maizena

    Crumble

    • 75 g mandelmel
    • 125 g hvedemel
    • 75 g sukker
    • ½ tsk salt
    • 125 g koldt smør, i tern
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Fordel mørdejen i en tærteform eller i en springform (her 22 cm)
    • Prik bunden med en gaffel, kom et stykke bagepapir over bunden og fordel fx. tørrede bønner heri. Ved at blindbagning undgår du, at din mørdej falder sammen.
    • Forbag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter.
    • Fjern bagepapiret og bønnerne og bag tærtebunden i yderligere 5 minutter.
    • Lav imens fyldet.

    Fyld

    • Kom frosne hindbær, brombær og stikkelsbær i en gryde.
    • Varm dem op ved jævn varme.
    • Når bærrene er tøet, tilsæt så citron, citronskal, vaniljekorn og sukker og varm kompotten igennem til sukkeret smelter.
    • Tag ½ dl af væden fra kompotten og bland den med jævning.
    • Kom jævningen i og kog kompotten hurtigt igennem til den er forholdsvis tyk.
    • Smag til - evt. med mere sukker, hvis dine bær er mere syrlige.
    • Tag kompotten af varmen og lad den køle lidt.
    • Hvis du vil undgå hele bær, så kan du køre kompotten igennem med en stavblender. Meeeen...
    • Lav crumble imens kompotten afkøler.

    Crumble

    • Bland mandelmel, hvedemel, salt, sukker og smør i en skål.
    • Smuldr det sammen med fingrene, til du får en grov crumble.

    Tærten

    • Fordel kompotten på den forbagte tærtebund.
    • Smuldr crumble udover kompotten i et jævnt lag.
    • Bag tærten ved 180 grader i ca. 30-40 minutter - til fyldet bobler og crumblen er gylden og sprød.
    • Tag tærten og lad den køle, så fyldet samler sig.
    • Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Tærte med bær - lækker opskrift på mørdejstærte med brombær, hindbær og stikkelsbær

    Mere sulten?

    • æblecrumle - opskrift på crumble med æble
      Æblecrumble
    • Rabarbercrumble - opskrift på nem rabarberkage med crumble smuldredej
      Rabarbercrumble
    • is med rabarber og crumble - is på kondenseret mælk - opskrift
      Is med rabarber og crumble
    • blåbærmuffins-muffins med frugt-opskrift
      Blåbærmuffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Rikke

      februar 28, 2020 at 10:42 am

      Hej- det ser lækkert ud- kan man lave den tre- fire timer før den skal serveres? Kan crumbledejen så holde sig sprød??

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 28, 2020 at 5:25 pm

        Hej Rikke,

        Ja, det kan du sagtens - den holder sig fint sprød :-)

        God bagelyst!

    2. Katrine

      juli 10, 2018 at 7:55 pm

      Bager du ved 180 grader varmluft eller almindelig ovn?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 16, 2018 at 10:20 am

        Hej Katrine,

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg bager altid i alm. ovn med mindre andet er nævnt i opskriften :-)

        Håber du kan bruge opskriften, og at tærten bliver god - skriv endelig en kommentar på bloggen og fortæl os om resultatet :-)

        Hav en dejlig dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen