• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Foodstyling

    Bag madbilledet: Sådan foodstyler og fotograferer du is sandwich

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    foodstyle pg fotografer is

    Argh! Efterfulgt af en omfangsrig række af ikke ret pæne ord, samt strittende hår til alle sider. Det var cirka sådan jeg startede ud i foodstylingkunsten.

    Jeg undrede mig især over, hvordan andre fik stablet mad ovenpå hinanden. Hver gang jeg prøvede endte det i en større kamp. Igen med de der ikke ret pæne ord. Og efter 117 gange med samling af maden, så lignede madbillederne mest af alt, at jeg havde været i gang med at maltraktere maden.

    Hvilket ikke var ret langt fra virkeligheden.

    Jeg kunne simpelthen ikke gennemskue, hvordan andre kunne gøre det. Og hold nu op, jeg sukkede efter de madbilleder.

    Så sidder du måske og tænker, at det er da logisk. Man holder jo også finger-mad sammen med tandstikker og bruger træpinde i sandwiches og burgere på cafeer. Men det faldt mig bare aldrig ind, at bruge det i min madfotografering.

    I dag er tandstikker mit vigtigste redskab i når jeg foodstyler og fotograferer mad. Nogle vil aldrig skulle bruge dem og så er der os andre, der bare elsker at bygge, samle og skulle lave det umulige med mad. Så stikker du labben i vejret her, så er det frem med tandstikker og grillspyd-træpinde.

    Madfoto tips

    Okay, næste udfordring. Is!

    Ja, det løber allerede koldt ned af ryggen, ikke?

    Is som har sit eget liv, ikke kan kontrolleres og kræver lynhurtig styling, inden den smelter hen ad bordet. Grinende. Enhver madfotograf har respekt for is - det er en strid fætter at samarbejde med, men også en fræk laban på et madbillede. Madbilleder med is, de virker.

    [yellowbox]BONUS: Tag bedre madbilleder - få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid [/yellowbox]

    Så hvordan samarbejder du med is på madbilleder? Du har nok allerede gættet det - det skal gå hurtig!

    Jaja, men hvad så ellers?

    Lad os snuppe et praktisk eksempel, det er altid den bedste måde at gennemgå noget. Så jeg har lavet en lille case fra de is-sandwich, som jeg smed på bloggen for et par uger siden.
    Bag kulisserne, step-by-step for hvordan jeg fotograferede dem. Og jep, der var inkluderet en flammekaster (!) og de famøse tandstikker.

    Lad os se på sagen: Sådan fotograferer du madbilleder med is.

    Food photography tips

     

    Planlægning

    • Hav din foodstylingplan klar - hvordan skal billedet/billederne se ud.
    • Hav planlagt lys, komposition, kameravinkel, props. Hold din scene helt simpel. Du har ikke tid til at fedte for meget rundt med stylingen.

    Forberedelse

    • Placer en flaske eller noget andet, som cirka har den højde og figur din is-stabel har - så er det nemmere at få indstillet dit kamera og vurdere din scene med komposition, lys og kameravinkel. Du har ikke tid til det her, når først isen er fundet frem.
    • Få dit kamera indstillet, så godt som du kan. Du skal helt sikkert justere på det senere, men find nogenlunde den rigtige eksponering, den blændeværdi du vil have og fokuspunkter. Og tjek lige strømmen på kameraet også..
    • Smid dine cookies (eller kræmmerhuse, skåle, beholdere, skeer, det isen skal være i) i fryseren i 10 minutter, så de er nemmere at stable + er koldere, så isen smelter langsommere.
    • Hav tandstikker + flammekaster klar.

    Styling

    • Kom is på cookies og smelt det en smule med gasbrænderen, så du hurtigere kan trykke cookies sammen. Kom en tandstik i, så sandwichene kan holdes sammen og kan stables ovenpå hinanden. Bruger du meget store cookies eller fx. rigtige sandwich ovenpå hinanden, så brug flere tandstikker.
    • Når du når op i højden, så saml først is-sandwichen på tårnet. Så undgår du at skulle presse det hele sammen og det er nemmere at få det hele til at balancere.

    Fotografering

    • Klar? Tjek din scene, tjek dit tårn, tjek dit lys. Skyd dine billeder og få justeret, hvis dine indstillinger i kameraet ikke passer fuldstændig.
    • Vil du have isen til at smelte lidt mere nogle steder, så brug gasbrænderen. Men pas på, det smelter hurtigt!

    ...Og nej, du har ikke tid til at ændre din scene undervejs! Det bliver noget gratværk med isen. Bid i det sure æble og begynd heller forfra med en ny portion så. Is er utaknemmeligt.

    Er du på udkig efter flere tips til dine madbilleder, så snup min guide herunder med 7 tricks til bedre madbilleder og de 3 døddsynder, som du aldrig må gøre igen.

    [yellowbox]BONUS: Tag bedre madbilleder - få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid [/yellowbox]

    BTW. Husk at hive tandstikkerne ud igen, inden du sætterne tænderne i dine herligheder. De stikker sådan..

    Food photography tips

    Mere sulten?

    • Kunstigt lys i fotografering
      Online kursus: Kunstigt lys
    • 21 foodstylingtips
      21 foodstylingtips, du må tyvstjæle
    • Baggrund med beton look
      Mal en fotobaggrund til madbilleder med beton look (+ video)
    • Baggrunde til madbilleder

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Pernille

      juli 24, 2016 at 8:25 pm

      Virkelig fedt indlæg. Flere af dem tak :D

      Svar
    2. Anne-Marie

      juli 24, 2016 at 4:51 pm

      Smart. Det ser så flot ud og jeg har tit tænkt, hvordan p..... det kunne stables så højt!
      Tak for tip og evig inspiration. God sommer.

      Kh.
      Anne-Marie

      Svar
    3. Mette

      juli 19, 2016 at 9:13 pm

      Genialt indlæg, er helt vild med at det er et rigtig case eksempel og hvor step by step det er. Kom endelig med flere af de her indlæg!

      Svar
    4. Mia

      juli 19, 2016 at 9:10 pm

      TAK! Så fedt du deler tips til foodstyling :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen