Det her sker hvert år. Også selvom, du har været længe i fotogamet. Vi når halvvejs gennem september. Sådan omkring d. 25-ish.
Og så sker det:
Suk!
Du kender det nok.
Det er som om, nogle hiver stikket ... til det naturlige lys sidst på eftermiddagen.
Omkring d. 1. oktober.
Nu er det bare irriterende.
- Du sænker lukketiden.
- Gør blændeværdien større.
- Øger din ISO.
- Bakser i efterredigering.
Jeps.
Vinterhalvåret rammer, det bliver lige 50% mere bøvlet med lys i de madbilleder og den underliggende frustration kommer bare hvert år.
Kender du det?
At bøvler med at tage madbilleder og stilllifebilleder i vinterhalvåret?
Eller bare når du vil?
Måske så..
→ Er du træt af at være afhængig af naturligt lys til dine madbilleder
→ Føler du det naturlige lys holder dig tilbage og du ikke kan tage præcis de billeder, som du har vision om
→ Bøvler du med at få ensartede resultater og et konsekvent udtryk, når du fotografer flere billeder
→ Du frustreret over ikke altid, at kunne bruge en hurtig nok lukketid til dine “hælde/drysse-billeder”, lille nok blænde til billeder “oppefra” eller lav nok ISO til knivskarpe billeder, fordi det naturlige lys er sparsomt.
→ Gad du godt kunne tage madbilleder præcis når, hvor og hvordan du vil - uden at skulle bekymre dig om det naturlige lys forsvinder, er for hårdt, for varmt, for lidt, for meget ..
Det kan du med kunstigt lys!
Jo.
Det naturlige lys giver fantastiske madbilleder - ingen tvivl der.
Jeg er vild med det (og er dets største fortaler - det ved du, hvis du har hængt på herinde ;-) ).
Men det naturlige har også sine begrænsninger.
Især sådan en novemberdag kl. 16.24, når du er endelig er hjemme fra jobbet eller studiet.
Selvfølgelig kan madbilleder kan planlægges til det naturlige lys (det gør du nok allerede).
Meeeen.. man kan godt blive lidt træt.
Træt af at være afhængig af naturligt lys til madbillederne. Skulle planlægge fotografering dage forud, overveje tidspunkt og ikke bare kunne fotografere hvor og hvornår man vil.
Med kunstigt lys kan du fotografere:
- Hvor du vil - om det er på din køkkenø, med langt til det nærmeste vindue, på kontoret hvor lyset brager ind og blænder eller i den halvdunkle restaurant.
- Hvornår du vil - om morgenen, når resten af familie er stille, til frokost, hvor solen er ekstra hård eller om aftenen når du har maden klar (eller midt om natten….)
- Hvordan du vil - med blødt lys, hårdt lys, meget lys, lidt lys, blålligt lys, gulligt lys og i præcis, den vinkel du vil.
- Med hvilke indstillinger, du vil - med lille blænde, så du har en ekstrem høj dybdeskarphed, med lav ISO, så billedet har den bedste kvalitet eller med lynhurtig lukketid, så dit billede er knivskarpt.
Så.
Har du måske allerede luret på sådan en lyslampe til fotografering?
"Men hvad skal man vælge? Hvordan sikrer man sig, lyset ikke er for "kunstigt"? Og der er ellers også ret god pris på dem?"
Og der der en bedre løsning end en lyslampe?
(ja, der er ;-) )
Og den sag sætter vi fuld fokus på nu.
For jeg har selv været der.
Døjet med de vintermåneder.
Og ikke mindst være været forvirret, overvældet og lavet (for tusindevis af kroners) fejlløb på den kunstige lys-front
Så vi skruer op for det kunstige lys nu. Lamper, LED, speedlightes, strobes. Alle de værktøjer som gør, at du kan række tunge til det danske vinterhalvår. De værktøjer, som gør, at du kan fotografere præcis, hvor og hvornår du vil.
Det sker i mit spritnye kursus med fuldt fokus på kunstigt lys, som jeg simpelthen er så spændt på at dele med dig.
>> Klik her og læs mere om det nye kursus: kunstigt lys
Skriv en kommentar