Det er ingen hemmelighed, at der ikke kører fuld glitter og gran herhjemme når december rammer. Ej heller her på bloggen. Men altså imorgen, søndag, rammer første advent og er der noget de søndage kan bruges til, så er det en undskylding for at spise lækre godter.
Well, december er endnu ikke ramt, så jeg tænker vi gemmer de traditionelle søde julesager til næste søndag. Du ved; æbleskiver, havregrynskugler og pebernødder. I stedet har jeg hevet noget andet frem; brød og boller.
Yes, vi skal have gang i armmullerne nu.
Og ingen panik. Alle opskrifterne kan bages på en eftermiddag. Det værste er, når man ser en brødopskrift og der så står, at den tager 3, 4, 5 dage at fremstille. Fordej, hævetider og surdejen (der altid allerede er kvalt).
Bevares der er noget om snakken, brødet bliver lækkert og spækket med smag.
Men indimellem er det nu meget rart med den hurtige og nemme løsning; nybagte boller på et par timer. Det er noget, som du kan overskue sådan en søndageftermiddag.
Så hvad er der i godteposen med brød til advent?
Du får lidt af hvert - så burde der være en af brødopskrifterne, som lokker dine smagsløg. Om du er til kardemomme, kanel, chokolade eller det helt almindelige franskbrød.
Den er svær.
Man kunne blive fristet til, at gå all-in og bage løs af alle herlighederne. Men det der gærbrød, det smager allerbedst samme dag, hvor det er blødt og saftigt. Især med tandsmør. Faktisk kun smør - du behøver ikke så meget andet, når der er lune, nybagte boller og kaffe på kanden.
Du kunne jo snuppe den her løsning: se ud som om du har vildt travlt i køkkenet og lade resten af familie om at lede efter julepynten på det råkolde loft. Vikle lyskæderne ud og tape kravlenisserne sammen.
Jeg tager en tur på stranden i stedet. Med den sorte slyngel, hvalpen, og jagter skumsprøjt og snuser til tang for første gang. Så burde der være adventsfred til en "franner" eller to, når vi lander i sofaen senere.
Kanelboller
Duften af jul spreder sig lynhurtigt i hele huset, når du smider de her kanelboller i ovnen. For ikke at tale om smagen, når du spiser den første halve med smør. Der er dømt seriøs opvarmning til december med kanelbollerne her.
Bagels med kanel og rosiner
Søde bagels fyldt med kanel og rosiner, som smager formidabelt med en skøn julete og smurt med lidt æblesmør.
Triple Chokoladeboller
Den er god nok. Tre gange chokolade er der proppet i de her fuldstændige uanstændige chokoladeboller, som tager pusten fra selv den sejeste chokoladefan. Er du på den lidt mindre heftige udgave, så er det måske de her chokoladeboller, som du skal bage.
Klassisk franskbrød
Glem alt om bagerens tørre sødmælksfranskbrød! Det er er yndlings søndagstreat nummer 1 - saftigt, luftigt, forrygende lækkert. Både nybagt, men også ristet dagene efter.
Pas på, er du først blevet vænnet til et hjemmebagt franskbrød, bliver det umådeligt svært at tygge i et købt formbrød igen.
Kardemommeboller
Tjek lige op med familien på kardemomme. Enten elsker eller vrænger du på næse af kardemomme i bagværk. Vi er splittet herhjemme. Jeg får alle kardemommebollerne for mig selv. Haps!
Skriv en kommentar