• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Foodstyling

    7 tips og tricks til flotte madbilleder

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Se og tyvstjæl de bedsre 7 tips fra professionel madfotograf og foodstylist, så du også nemt kan tag flotte madbilleder, som skiller dig ud.

    7 tips til flotte madbilleder - tips til madfotografering

    Måske har du en blog, Facebook eller Instagramkonto, som du haft den en god rum tid.

    Den er spækket med dine lækre opskrifter, gode produkter og måske små videoer. Alt det, som de smarte siger virker på sociale medier og som du ser dine kollegaer og konkurrenter gøre.

    Så egentlig burde likes vælte ind i stride strømme og kommentarerne komme susende.

    Det sker bare ikke. Virkeligheden er måske nærmere sådan, at du overvejer om du egentlig bare spilder din tid online, du er kommet for sent til festen og der ikke er plads til flere online eller, du bare ikke har “det” på sociale medier.

    Grøn karry - opskrift på laks i grøn karry
    Quinoasalat med kikærter og granatæble - salat med quinoa

    Du bruger oceaner af tid på din online tilstedelsesværelse. Facebook, Instagram - det skulle jo virke, men det rykker bare ikke.

    Dine opskrifter, produkter, indhold er fantastisk, men du bliver ikke set i mængden.

    Facebook og Instagram virker.

    - det er de mest effektive og billigste reklameplatforme, som du skal bruge til at hive os ind til dit brand eller virksomhed.

    Men det kræver at du bruger platformene rigtig.

    salat med asparges, ærter, radiser og feta
    Opskrift på salat med kål

    Derfor skal du tage gode madbilleder:

    Dine madbilleder er dine følgers og kunders første møde med dig online. Det allerførste vi ser og som vi, ubevidst kritisk, vurderer dig på. 

    Dit indhold kan være enestående og din tekst genial, men det er dine madbilleder, som lokker os ind og får os til at blive hængende. 

    Sagen er bare, at du har kun 1/10 af et sekund til at få dine potentielle følgers opmærksomhed og “sælge” dit brand. Får du ikke sat krogen i os med det samme, så er vi på et splitsekund scrollet videre til konkurrenten.

    Det betyder, at halvlunkne madbilleder er den største forhindring mellem dig og dine besøgende.

    Et gulligt snapshot gør det ikke mere. Heller ikke selv om den autentiske og uperfekt-trend brager løs.

    Så lad os krudte op for dine flotte madbilleder med en bunke nemme tips.

    grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

    7 tips og tricks til flotte madbilleder:

    Det er jo meget godt, men hvordan fikser du de flotte madbilleder? Du har måske allerede prøvet, tvivler på dine teknisk evner, er bekymret over, om dit kamera nu er godt nok og bare synes madfotografering virker som et talent, du ikke har.

    Gode madbilleder til sociale medier kræver hverken medfødt talent, dyrt udstyr eller timer bag et kamera.

    Den er god nok du behøver ikke dyrt kamera, endnu dyrer objektiv eller et kæmpe vinduer for at tage gode madbilleder. 

    Et ganske almindeligt vindue og et 10 år gammelt spejlreflekskamera eller næsten endnu bedre din smartphone, kan give dig de bedste insta-værdige madbilleder, som skiller sig ud i feed’et og får os til at stoppe med at scrolle.

    1. Fotografer ved et vindue med dagslys

    Lys er det vigtigste i fotografering og det, som ødelægger langt de fleste madbilleder. Sluk for det gullige lys fra loftlamperne, sus hen til et vindue og brug det naturlige dagslys.
    Men hey, jo mere lys er ikke nødvendigvis bedre, så undgå direkte solskin. Det danske gråvejr er noget af det, som giver dig de bedste madbilleder.

    Læs mere: Sådan tager du lyse madbilleder (+ skabelon til setup)

    2. Sluk for din flash

    Flash burde være en hjælpende hånd i sparsomt lys, men fordi den lyser direkte ind på maden, så bliver alt overbelyst, farverne ændrer sig og din mad ser langt fra lækkert ud.
    Sluk for flashen og brug i stedet det naturlige lys, som får maden til at hive likes til sig.

    Læs også: Kunstigt lys i madfotografering

    3. Vælg den rigtige baggrund til madbilleder

    Fotobaggrunden er halvdelen af et godt billede. Den sætter scenen, fremhæver maden og gør forskellen i dit madbillede. Det betyder, at du skal undgå den gullige træbordplade og i stedet gå efter en baggrund til mad, som er mere neutral og gerne i en kølig tone; en marmorplade, en grå, slidt bageplade, en hvid plade eller træplade i kølig tone fungerer godt sammen med mad.

    Du kan også vælge en beige eller mere varm farve, men kig på dit mad - passer den i farven. Fremhæver baggrunden madens farver?

    Læs også: Baggrunde til madbilleder

    4. Træd et skridt tilbage

    Kender du det? Du vil gerne have, at vi får set alle lagene i kagen, så du fotograferer helt tæt på. Problemet er bare, at rigtig mange smartphones og faktisk også spejlreflekskameraer har svært ved at få billeder helt skarpe sådan, samt det kan også være en udfordring for os på den anden side af skærmen. Vi har brug for at se det hele - se hele kagestykket og hele kagen.

    Træd et skridt tilbage, så du kan få knivskarpe madbilleder, alt i billedet med og få vores mave til at knurre.

    Læs også: 11 fejl jeg lavede som nybegynder i madfotografering

    5. Tjek dine linjer i dine madbilleder

    Det leder os også hastigt videre til den her. Måske er dit stykke kage eller dit glas iskaffe lige højt nok, så det stikker ud af billedet. 45 grader til venstre med kameraer og det hele er med i det nu skrå billede. Der er bare det, at vores øjne kan bedste lide lige linjer og vinkler, fordi det er sådan vi ser verden.

    Undgå det snapshot-lignende skråbillede, træd i stedet et skridt tilbage og sørg for, at de vandrette og lodrette linjer er helt rette. Det kan vores øjne bedst lide.

    Læs også: 8 myter om madfotografering som er lyv

    6. Blød dine skygger op

    At reflektere lyset kan hæve langt de fleste madbilleder et niveau. Det vil sige dagslys på den ene side, reflektor på den anden, så skyggerne blive knap så hårde. Brug låget fra en flamingokasse, et stykke hvidt pap eller skal der mere power til, så er det frem med sølvpapiret og rulle om fx. en bageplade.

    Læs også: Giv dine billeder et mat VSCO-look uden brug af filtre

    7. Hold dit madbillede enkelt og lad motivet få fokus

    Din mad, dit produkt er det vigtigste i dit billede og det motiv, som skal fremhæves. Hold dit billede enkelt og tjek både din scene og din baggrund. Er der forstyrrende elementer? Noget, som kommer til at stjæle vores opmærksomhed? Noget, som gør billedet rodet at se på? Hiv det ud og gør det nemt for os at få fuld fokus på det, du gerne vil have vi skal se.

    Læs også: Sådan vælger du de rigtige props til dine madbilleder

    Alle kan lære at tage med madbilleder, som skaber resultater - også dig.

    Med enkle teknikker, kan du tage din madbilleder fra snapshot til “hvor-kan-jeg-trykke-følg”-madbilleder, der gør massivt indtryk på os. 

    Du er stræber-typen og vil have endnu mere?

    Got ya.

    Hop med på min gratis video-masterclass, hvor du får 4 pro-strategier til bragende gode madbilleder.

    >> Klik her og nap din plads på video-træningen.

    GRATIS VIDEO-MASTERCLASS:

    Gratis foodstyling-træning, så du kan tage blændende gode madbilleder, som skiller sig ud

    KLIK OG SE MED NU →

    Mere sulten?

    • Kunstigt lys i fotografering
      Online kursus: Kunstigt lys
    • 21 foodstylingtips
      21 foodstylingtips, du må tyvstjæle
    • Baggrund med beton look
      Mal en fotobaggrund til madbilleder med beton look (+ video)
    • Baggrunde til madbilleder

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen