Så hæver vi niveauet gevaldigt for madpakkerne. Med uanstændige, syndfulde eftermiddagssnacks til både store og små. Tiden er kommet. Den altid frygtede tid af året, hvor man må indse at det er på tide, at vinke farvel til det trofaste køleskab og gøre mulen klar lumre madpakker. For ikke at tale om planlægning, produktion og indkøb af dertilhørende.
Phev, jeg bliver altid utrolig træt, for jeg forbander den tid langt væk!
Og derfor endte det helt af sporet, da jeg gik i gang med at være kreativ med rugbrødsblandinger. For for alt i verden skulle det ikke være en kedelig madpakkeløsning eller såmænd bare en opdateret version af choco-rugstykker (du ved chokoladestykker i rugbrød), meget 00'erne.
Nææ nej, jeg fandt mig selv igang med at tømme skabe og skuffer, hælde "ferie-mængder" af skumfiduser op, efterfulgt af chokolade og nødder. Min indre amerikaner var sluppet løs og i fuld gang med at mixe Rocky Road med dansk rugbrød. For hey, skal det være sjovt, så lad det være sjovt. Og overdrevet ;)
Hip Hurra, det blev den ultimative madpakke-snack! Helt ulovlig inden for madpakke-kategorien, der altid råber sundhed - men skal vi ikke sige, at den er helt okay på de der lange dage, hvor efteråret kommer, opgaverne vokser dig over hovedet og alle burde smutte hen hvor peberet gror.
Og der er jo rugbrød i, så opvejer det ligesom alt det andet snask ;)
Faktisk, nu vi taler rugbrød, er det så fint med sin syrlige smag i selskab med bitter chokolade, søde skumfiduser og fede nødder. Og så mætter sådan en bar her ret meget - en lille square rækker langt på literen af kaffe.
Måske er de ikke bare til lange, dumme dage? Men også til en ganske almindelig tirsdag, hvor sensommeren kommer snigende. Der er frisklavet kaffe på kanden og du genser kollegaer, studiekammerater og kunder efter en lækker sommer :)
Ingredienser
Brød
- 1 pose Amo Fuldkornsrugbrød, Brødblanding
- 50 g mini marshmallows
- 60 mørke chokoladeknapper, 70%
- 60 g hakkede valnødder
Top
- 100 g mini marshmallows
- 75 g mørke chokoladeknapper
- 50 g hakkede valnødder
Sådan gør du
- Bland brødet efter anvisning på posen.
- Tag halvdelen af dejen fra - brug den evt. til et almindelig rugbrød (følg posen anvisninger).
- Bland marshmallows, chokoladeknapper og valnødder med den anden halvdel af dejen.
- Bred det ud i en lille bradepande (20x20cm) - glat med en våd ske.
- Lad brødet hæve 1-1,5 time.
- Bag brødet i ca. 15 minutter ved 225 grader, til det er gennembagt.
- Bland toppingen sammen.
- Tag brødet ud og fordel topping på toppen.
- Sæt brødet ind igen og bag det yderligere 5 minutter til chokoladen smelter og skumfisduserne bliver gyldne. Hvis de har svært ved at tage varme, så skru over på varmluft (175 grader) og bag 2-3 minutter.
- Tag brødet ud og lad det afkøle i formen.
- Når brødet er blevet koldt, så sæt det i køleskabet et par timer til toppen stivner/sætter sig.
- Skær brødet i passende firkanter til bars.
- Opbevar i lufttæt boks i køleskabet.
Indlægget er lavet i samarbejde med Amo
Joanna
You know: summer, bikini season, beach...oh, sod it! It looks absolutely delicious, and the photos are brilliant!
Fru Kofoeds Køkken
Det er altså bare en virkelig sjov og god idé! Måske vil jeg lade mig inspirere lidt af den i det glutenfri køkken! :)