• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Snacks og appetizer

    Pirogger/empanadas

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nemme og hurtige pirogger med fyld, som er lavet med færdig dej. Empanadas er geniale på lager i fryseren til dage, hvor du mangler inspiration til madpakken. Se opskrift og video herunder.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Pirogger - opskrift på empanadas
    Jump to:
    • Pirogger vs. Empanadas
    • Dej til Empanadas
    • Fyld til pirogger
    • Vegetar pirogger
    • Pirogger/empanadas

    Pirogger vs. Empanadas

    Der var stor debat med de her kammerater, for hvad skal de egentlig kaldes? Pirogger eller empanadas? Begge samme udseende, men fra to verdensdele og alt at dømme ud fra en hurtig sludder med Chatgtp, så også forskelligt fyld og fremgangsmåder afhængig af om det er en pirog eller empanada

    Og så alligevel.. For der er bare ikke rigtig helt enighed på den front, da researchen bev slugt af en halv aften på google. Jeg siger dig, det er en seriøs sag!

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Så navnet?

    Du bestemmer, hvad du kalder dem. Jeg er mest på empanadas, fordi vi er ovre i det krydrede fyld, men hopper du på piroggen, så smager de lige godt.

    Og gode, det er pirogger ...empanadas - især på madpakken eller til den lange biltur.

    Pirogger - opskrift på empanadas

    Dej til Empanadas

    Jeg nappede den helt nemme; en hurtig rulle færdig dej fra hylden. Men du kan sagtens lave dem med en hjemmelavet pizzadej - både den klassiske eller den med surdej, vil være perfekt til de her.

    Skal du bruge dine pirogger, som snack eller appetizer, så vil en butterdej hellere ikke være helt dum. Lav gerne dem lidt mindre, hvis du bruger butterdej, så de passer som snack.

    Se også: Butterdejssnack med pesto og ost

    Fyld til pirogger

    De her pirogger er fyldt med en mexicansk rest fra de her taco muffins, som er krydret kyllingkød med grøntsager og tacosauce. Men der er masser af muligheder for at fylde dine pirogger med lige dit favorit fyld eller hvad du har af rest i køleskabet.

    Du kan både bruge oksekød, skinke eller kyllingestykker, sammen med fx. flødeost med smag. Spinat og feta eller krydret kartoffelfyld er også virkelig lækkert i pirogger.

    Vegetar pirogger

    Er du ude i en vegetar-udgave, så lav nap opskriften på kød-fyldet her og udskift kødet med 300 g grøntsager fx. squash, gulerødder eller søde kartofler - alle i små tern. Linser vil også være super lækkert for endnu mere mæthed.

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Pirogger - opskrift på empanadas

    Pirogger/empanadas

    Pirogger/empanadas
    Nemme og hurtige pirogger med fyld, som du kan lave med færdig dej eller en hjemmelavet pizzadej. De er helt geniale på lager i fryseren til dage, hvor du mangler inspiration til madpakken.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Antal: 6 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Empanadas

    • 1 rulle færdig pizzadej , eller hjemmelavet pizzadej
    • 2 dl krydret kødfyld eller grøntsagsfyld, fx. rest fra mexicansk mad
    • 100 g revet ost
    • 1 æg

    Fyld

    • 2 spsk olie
    • 300 g hakket kylling eller oksekød
    • ½  mellemstort løg, i små tern
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 1 peberfrugt, i tern, rød eller gul
    • 2 tsk stødt spidskommen
    • 2 tsk paprika
    • 1 tsk oregano
    • ⅛ tsk stødt chili
    • 250 g  tacosauce, ca. 1 glas
    • 200 g  tomatsauce
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Empanadas

    • Tryk/skær cirkler ud af pizzadejen.
    • Fordel fyld og ost på den ene halvdel af cirklen og fold den anden over. Pensl evt. først kanten på cirklen med sammenpisket æg for at "lime" kanterne sammen.
    • Tryk med en gaffel kanterne godt sammen.
    • Fordel piroggerne på en bageplade med bagepapir.
    • Pensl med æg og skær et par snit i toppen, så luften kan komme ud under bagning.
    • Bag dem i ovnen ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter til de er gyldne og bagte.
    • Tag piroggerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.

    Krydret fyld

    • Varm olien op i panden og tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt og svits det i 1 minut.
    • Tilsæt hakket kylling (eller oksekød) og brun det hele godt af i ca. 5 minutter.
    • Tilsæt spidskommen, paprika, oregano, chili, salt og peber og svits det med i ca. 1 minut.
    • Kom tacosauce og tomatsauce panden. Lad det koge op under omrøring og skru herefter ned til svag varme. Lad det simre i ca. 10 minutter og smag til.
    • Brug 2 dl afkølet fyld til piroggerne (resten af fyldet kan fint fryses eller spises i tortilliapandekager)

    VIDEO

    https://louiogbearnaisen.dk/wp-content/uploads/2023/08/c34cbeed27bd46ac94374c0887822124.mp4

    Noter

    Kan fryses. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • ostestænger - pizzaruller
      Ostestænger
    • Taco muffins . opskrift på taco skaller med fyld
      Taco muffins
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Helle

      september 02, 2023 at 8:58 pm

      Lavede dem i weekenden og de var et stort hit hos både børn og voksne. Tak for de bedste opskrifter og altid god inspiration.

      Mvh. Helle

      P.S. Er også med på dit fantastiske fotokursus og det har bare været den bedste investering. Anbefaler det til alle, der vil tage gode billeder.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 04, 2023 at 11:04 am

        .Hej Helle

        Tusinde tak - hvor er det dejligt, du kunne bruge opskriften :) Og tusinde tak for de søde ord - det er bare fantastisk at høre :)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen