December er kålenes storhedstid og jeg er ret vild med det. For det behøver ikke kun være rødkålssalat fra glas, stuvet hvidkål, som hele byen kan lugte eller grønlangkål, der alligevel ikke er nogen som spiser til julefrokosten.
Kål er fantastisk. Jaja, tænker du - den skal du længere ud på landet med. Men det er faktisk lige modsat. For der spiser de nemlig kål (tror jeg da...) Fordommene lever i bedste velgående (;
Der er bare her inde i byen, at folk ser meget mærkeligt på mig, når jeg smider en favnfuld kålhoveder i kurven. Den stakkels kassedreng har altså haft sine kvaler med mig, som kunde, og hvad jeg nu har fundet af sære størrelser, som han lige må have navnet på (;
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Salaten her er nem, hurtig og billig. Jeg er ret vild med nigellafrø i mad, da de lige giver et ekstra pift, til salater især. Som opskriften lyder, ville jeg have haft persille i. Men der var jeg lidt forvænnet! For da jeg skulle ud til min krukke foran hoveddøren, var al persille jo druknet i sne og frost. Dooh!
Så salaten blev uden, men ganske fin alligevel (:
Ingredienser
- ¼ spidskål i tynde strimler
- 2 æbler i tynde både
- 6 spsk olivenolie
- 2 tsk akaciehonning
- 2 spsk citronsaft
- salt/peber
- 2-3 tsk nigellafrø
- Evt. 1 håndfuld frisk persille
Sådan gør du
- Bland spidskålsstrimler og æbleskiver sammen.
- Rør olivenolie, honning, citron, salt og peber sammen - smag dressingen til.
- Vend dressingen samme med kål og æble. Tilsæt nigellafrø
- Lige inden servering blandes friskhakket persille i og der drysses med lidt nigellafrø
- Server som tilbehør eller spis salaten på madpakken.
Agnethe
Ihh den skal prøves! Jeg mangler faktisk kun kålen derhjemme så den er jo nem at gå til og kan man ikke få fat i nigellafrø (eller sort sesam) så kan man jo alternativt bruge sesamfrø... :D Tak for inspirationen!
Loui
Hej Agnethe
Med al det kål som det vrimler med nu, kan det vist fåes de fleste steder :) Tak for tippet med sesam. Er ret vild med løgsmagen fra nigellafrøene, men lidt ristede sesamfrø er jeg også sikker på vil gøre sig godt :)