Chokoladeboller med ikke én chokoladevariant, ikke 2, men hele 3 varianter af chokolade. Skal der være fest, så lad der være fest og så skal der bestemt ikke spares på noget. Her går vi all-in!
Fest? Well, det var kun Svesken og jeg som var inviteret, men sådan fejrer vi søndagen bedst (;
Der blev skålet i varm kaffe, guffet de her lækre basser og snorket en hel del sange... Så fås søndageftermiddage ikke meget bedre.
Inden vi nåede til festivasen, så skulle der jo rigges til, herunder bagning af chokoladeboller. Som jeg fik spammet med i forrige indlæg, har jeg jo fået skøn chokolade fra Konnerup&Co. Jeg fik brugt en hel del til mine brownies og endte med slatter af chokoladeknapper.
Det er her chokoladeboller kommer ind i billeder, for de er ret beskedne og tager imod alt man smider i. Så der røg hvide knapper, lysebrune knapper og mørke knapper i. Hele ¼ kilo slugte dejen.
Der er altså hellere ikke noget mere skuffende en chokoladeboller, hvor man skal lede efter chokoladen! Nææ, nej - her er det halv dej, halv chokolade - hel mægtig rar bolle (:
Jeg håber I har haft en ligeså skøn weekend, som jeg har haft. De fleste er vist ved, at være tilbage på pinden, men jeg snupper lige den sidste uges ferie. Ha! (;
Arhh, ikke en hel uge for pensum er skam blevet offentlig gjort og det betyder læsning af lovgivning, jura og paragraffer. Måske ikke lidt mit yndlings fagområde, men hey, så er det godt jeg også har en omgang organisation og ledelse på skemaet - lige min kop te (:
Men jeg gemmer lige pensummet lidt til sidst på ugen, for jeg er i fuld gang med noget meget mere krævende - finde vej i legat-junglen! Har du en vejviser, så send den endelig min vej, for jeg er en smule faret vild...
Ingredienser
- 35 g gær
- 3 dl mælk
- 50 g smør
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 75 g hvide chokoladeknapper
- 75 g mælkchokolade-knapper
- 75 g mørke chokoladeknapper 70%
- 1 dl hvid hvede
- 5-7 dl hvedemel
Sådan gør du
- Lun mælk og smør i en gryde.
- Smuldr gærren i en skål og opløs den i det lune mælk/smør (lillefingervarmt).
- Tilsæt sukker, salt og groft mel. Rør det hele godt sammen.
- Lad dejen stå 10 minutter og køle helt af, så chokoladen ikke smelter, når den kommer i.
- Kom halvdelen af hvedemel i dejen og rør godt.
- Tilsæt hele baduljen af chokoladeknapper, rør dem forsigtigt i.
- Kom resten af hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen røres sammen. Ælt den godt med skeen - ikke hænderne, for så smelter chokoladen.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1-1,5 time til dobbelt størrelse.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Hæld forsigtig dejen ud på et meldrysset bord (ikke for meget mel).
- Del dejen i 2 med dejskraber. Form hver klump dej til en lang tyk pølse og tryk den lidt flad.
- Del pølsen/rektanglen i trekanter med dejskraberen.
- Kom stykkerne på bagepladen. De må gerne være rustikke.
- Lad bollerne efterhæve 30 minutter.
- Bag bollerne ved 225 grader i ca. 12-15 minutter.
- Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
- Spis dem lune eller kolde med iskoldt smør eller bare som de er.
Camilla
Yummy! De er godt nok lækre ud :)
Ulrika - den glade kagekone
Hej Louise,
Hvor ser det hyggeligt ud! Det var på tide at man kan købe chokoladeknapper til at bage med. Jeg plejer at købe mine i Tyskland, men det er garanteret ikke samme kvalitet som Konnerup. Dem ville jeg godt nok gerne prøve. Kan du ikke lige bede dem om at sende et par pakker til den glade kagekone? ;-)
Mvh Ulrika
Line
Mums. Kan man måske lokke en opskrift ud af dig.
Loui
Hej Line
Opskriften står i indlægget :)
Line
Ej, jeg ved da ikke hvad der er sket med mine øjne. Måske fordi jeg kiggede på min iphone uden briller. Anyways, det er en dårlig undskyldning ;-) Skal helt sikkert prøve dem!!!