"De sidste dage har bette bror været på ferie hernede. Det er blevet til masser af mad, både hjemmelavet og ude i byen.
Vejret har været på toppen, så det var ikke svært at blive lokket til endnu en grillmenu på engangsgrill. Og jo, jeg har kigget og kigget langt efter de små grill der kan fåes, men engangsgrillen virker den her sommer.
Den sædvanelige burger skulle tages til et nyt niveau og når man har god tid og godt selskab, kan man ligeså godt gøre det helt nørdet og helt fra scratch.
Alt blev fra bunden, undtagen lige koen, den overlod vi til slagteren at tage sig af. Der er ikke meget andet at sige, end det virkelig skal prøves! Mmmmmmmmmmm. Bette bror blev lige 5 kg tungere."
Burgerboller
6 stk.
- 25 g gær
- 1 ¼ dl mælk
- 1 dl lunken vand
- 2 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 tsk groft salt
- 1 æg
- 1,5 dl grahamsmel
- 2 dl hvedemel
- 2-3 dl pizzamel (tipo 00)
- Durummel til udrulning
- 1 æg til pensling
- sesamfrø
Mælk og vand blandes og gæren udrøres heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt, til den er smidig og glat. Skålen dækkes til og hæver et lunt sted i ca. 1 time. Kom dejen ud på et bord drysset med durummel og form 6 boller. Tryk dem meget flade og lad dem efterhæve på en bageplade i 30 min.
Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bages 15 min ved 200 grader.
Inden servering deles bollerne i halve og grilles kort på begge sider.
Kryderede bøffer
6 stk
- 500 g hakket oksekød 8-10% fedt
- 1 æg
- 2 tsk rasp
- ½ tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk dijonsennep
- Salt
- Peber
Rør alle ingredienser sammen og bland det hele godt med fingerne. Del farsen i 6 stk og form til bøffer, der trykkes meget flade. Lad bøfferne hvile 30-60 min i køleskabet inden servering, da de derved hænger bedre sammen og er nemmere og grille.
Bøfferne tages ud af køleskabet når grillen startes, så de får stuetemp.
Grill bøfferne 5 min på hver side og krydr med salt og peber. 2 min inden de er færdige kan der evt. lægges et stykke cheddarost på bøffen.
Lad dem hvile et par minutter inden servering.
Burgerdressing
2 pers.
- 4 spsk mayo fra Hellmanns
- 1 spsk ketcup
- 1 tsk chilipulver
- 3 tsk paprika
- Salt
- Peber
Rør alle ingredienserne sammen og lad dressingen trække på køl inden brug.
Syltede agurker
2 pers.
- ½ agurk
- 1 dl eddike
- ½ dl vand
- 2 spsk sukker
- salt
- Peber
Snit agurken i fine skiver. Bland eddike, vand, sukker, salt og peber sammen og smag det til. Kom agurkekiverne i og lad dem trække på køkkenbordet i min. 1 time inden brug.
Den ultimative grillede burger
- Burgerboller
- Grillede bøffer med cheddarost
- Sprødt bacon
- Burgerdressing
- Iceberg salat skåret i strimler
- Syltede agurker
- Tomater i skiver
- Rå løgringe
Smør de grillede burgerboller med dressingen. Kom en lag salatstrimler på bunden, derefter bøf og bacon. Tomater, syltede agurker og løgringe lægges ovenpå og toppen af bollen kommes på.
SPIS OG NYD!
Jette
Nuj det samgte bare helt fantastisk! Har lige lavet det til mine gæster og det fløj bare ned.. Prikken over iét er dog hjemmelavede pomfritter til :) Men rigitg god opskrift!
Anonymous
mums - sådan een vil jeg også have, når jeg kommer på besøg