Sprød butterdejstærte med kartofler, mozzarella, parmesan og rosmarin, som smager smager skønt til både brunch, frokost og snack. Få opskrift på den lækreste butterdejstærte med kartofler og ost her.
Sprød, knasende, fedtet og saftig.
Sådan en butterdejstærte med kartofler og ost er ikke bare nem og hurtig, at lave. Yup, 30 minutter, så er der serveret! Men butterdejstærten er også genial til både brunch, frokost eller appetizer, sammen med et glas rødvin.
Er du på den plan i weekend?
Det er bare at dele butterdejstærten på langs og så skære 5 cm "snitter" - så er det nemt lige at happe sådan et stykke kartoffeltærte til den rumlende mave, mens middagen buldrer derud af.
Uanset om du er på brunchholdet, frokost eller gæste-snack, så lad os suse over butterdejstærten.
Butterdejstærte med kartofler og ost
Butterdej: Jeg har brugt en færdig rulle butterdej til kartoffeltærten her, men du kan sagtens lave din egen butterdej og bruge.
Revet ost: Brug lige din favoritost under kartoflerne. Jeg brugte en klassisk revet mozzarella, men en ost med mere smag er også super lækkert i butterdejstærte med kartofler og ost.
Rosmarin: Vælg den bløde rosmarin, som du finder i potte i supermarkedet og ikke den hårde rosmarin, som du ofte får i små plastbakker. Har du ikke frisk rosmarin, så kan du også sagtens bruge en tørret rosmarin eller fx. timian eller oregano.
Kartofler: Det er allernemmest at bruge et mandolinjern til at lave kartoffelskiverne, da det er vigtigt, skiverne er tynde, så de når at blive bagt. Har du ikke et mandolinjern, så skær meget tynde skiver med en kniv.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Mozzarella: Frisk mozzarella giver en skøn smag på kartoffeltærten og vil du have endnu mere smag, så smager burrata også skønt.
Parmesan: Er du ikke vild med parmesan, så kan du sagtens udelade det og i stedet drysse med en anden ost på toppen - fx. revet mozzarella. Husk at krydre dine kartofler med lidt salt, hvis du ikke bruger parmesan, da parmesanen er salt i sig selv.
Æg: Har du ikke et æg til kanterne, så kan du sagtens bage butterdejstærten ud at pensle kanterne. Du kan også bruge kold kaffe eller lidt mælk, hvis du gerne vil have ekstra farve på kanterne, men ikke har æg.
Ekstra fyld på din butterdejstærte med kartofler
Jeg er kæmpe fan af det helt enkle; bare butterdej, ost og kartoffel. Men skal der mere til, så prøv at lave kartoffeltærte med..
Bacon
Følg opskriften, steg 150g bacon sprødt og drys det ud over lige inden servering. Så er der ekstra knas! Parmaskinke er slet heller ikke dumt på toppen.
Rødløg
Følg opskriften og fordel 3-4 spsk syltede rødløg på toppen af den bagte butterdejstærte med kartofler. Det giver en skøn syrlighed og sødme, som passer perfekt og smager forrygende.
Laks
Den her er ikke for alle, men jeg siger dig, du give den et skud. Følg opskriften, men udelad rosmarin. Fordel 100 g gravad laks på den færdige tærte sammen med frisk dild og evt. lidt mascarponeost rørt op med citronsaft.
Uh, det lækkert og så er frokosten nemt klaret, hvis du lige kaster en grøn salat på bordet ost.
Flere tærteopskrifter
Har du hængt ved herinde i en rum tid, så ved du, jeg er vild med en god tærte (og også har skrevet en bog om tærter). Om det er den grove tærte, den uden bund eller sådan en butterdejssag, så hænger tærter ofte på madplanen.
Tjek de her tærter ud, hvis du også mangler en til madplanen eller bare den nemme frokost til gæsterne.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Butterdejstærte med kartofler og ost
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 50 g revet ost
- 1 spsk frisk rosmarin, (ca. 1 stilk)
- 4-5 kartofler, mellemstore
- 1 kugle mozzarella
- 25 g revet parmesan
- Friskkværnet peber
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 æg
Sådan gør du
- Rul butterdejsrullen ud, så du får en plade. Vip ca. 0,5 cm af kanterne på butterdejen indover butterdejspladen, så du får en forhøjet kant hele vejen rundt.
- Prik butterdejsbunden med en gaffel.
- Drys revet ost udover bunden og fordel timianblade ovenpå.
- Skær tynde kartoffelskiver med et mandolinjern eller i hånden. Fordel kartoffelskiverne i et jævnt lag på butterdejen.
- Bræk mozzarellakuglen i mindre klumper og fordel udover kartoffelskiverne.
- Drys med revet parmesan og friskkværnet peber.
- Pensl kanterne på butterdejen med sammenpisket æg.
- Kom butterdejstærten i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 minutter til butterdejen er gylden og sprød og osten er smeltet.
- Tag butterdejstærten ud og dryp olivenolie på toppen og pynt evt. med ekstra frisk rosmarin (eller kom frisk rucola på toppen). Server straks.
Skriv en kommentar