Nem og hurtig aspargestærte med butterdej og skinke, som er lækker ret til både brunch, frokost og aftensmad. Find opskrift på tærte med asparges og butterdej her.
Jump to:
Brunch, frokost eller aftensmad.
Du vælger bare.
For den kan det hele, den her.
Tærte med asparges og butterdej.
Og så er den nem.
Fold, pisk, saml og på 30 minutter, så er der knasende, sprød butterdej med forårsfriske asparges og lige toppet med bitter rucola og saltet parmaskinke.
Du behøver ikke meget andet.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Okay, det skulle da lige være en mimosa til brunchen eller iskolde hvidvin til både frokost og aftensmad. Men så er vi der også. Det er bare at dykke ned og spise løs, mens aspargestærten stadig er lun og sprød.
Spørgsmål til opskrift på butterdejstærte med asparges
Jeg har brugt en klassisk rulle butterdej, som allerede er formet og klar til bare at blive bredt ud. Men du kan også bruge plader af butterdej og så lægge dem sammen til en større plade og rulle dem tyndere ud.
Jeps, det kan du sagtens, og det vil også være super lækkert - især også, hvis du bruger en grovere tærtedej.
Du er ikke vild med den bitre rucola? Got ya. Enten kan du blot servere tærten, som den er eller du kan hive fat i en pose ærteskud eller feldsalat er også ret genialt.
Lav tærten uden og kom lidt mere salt i eller erstat med en anden saltet ost fx. vesterhavsost.
Ja da, du hiver bare skinken ud. Tærten har masser af smag og mæthed i sig selv, så du kan sagtens spise den uden skinke.
Nej, butterdejen bliver blød, så det er ikke optimalt. Spis den i stedet, mens den er nybagt.
Havde jeg lige haft feta på lager, så var det også blevet drysset på sammen med toppingen :)
Flere opskrifter med butterdej og asparges
Aspargestærte med butterdej
Ingredienser
Tærte
- 1 rulle butterdej
- 200 g flødeost
- 2 æg (1 æg + 1 æggeblomme)
- 50 g revet parmesan
- 1 tsk revet citronskal
- Salt/peber
- 400 g grønne asparges
Top
- 100 g parmaskine
- 1 dl rucola
- 3 spsk ristede mandelflager
Sådan gør du
Tærte
- Rul butterdejen ud på en bageplade eller i en lille bradepande.
- Fold kanterne på butterdejen 2 cm indover dejen på alle sider, så du får en forhøjet kant.
- Kom flødeost, 1 helt æg, 1 æggeblomme, parmesan, citronskal, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen.
- Fordel det på butterdejen og helt ud til de forhøjede kanter.
- Knæk bunden af alle de grønne asparges og læg dem side om side ovenpå flødeost/æggefyldet på butterdejen.
- Kom tærte i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) og bag i ca. 15-20 minutter til butterdejen er gylden og fyldet er fast.
- Tag tærten ud og lad den afkøle 5-8 minutter.
Top
- Fordel skinke, rucola og mandelflager på toppen af aspargestærten og server straks.
Skriv en kommentar