• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Aspargestærte med butterdej

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nem og hurtig aspargestærte med butterdej og skinke, som er lækker ret til både brunch, frokost og aftensmad. Find opskrift på tærte med asparges og butterdej her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    asparges tærte med butterdej
    Jump to:
    • Tærte med asparges og butterdej.
    • Spørgsmål til opskrift på butterdejstærte med asparges
    • Flere opskrifter med butterdej og asparges
    • Aspargestærte med butterdej

    Brunch, frokost eller aftensmad.

    Du vælger bare.

    For den kan det hele, den her.

    Tærte med asparges og butterdej.

    Og så er den nem.

    Fold, pisk, saml og på 30 minutter, så er der knasende, sprød butterdej med forårsfriske asparges og lige toppet med bitter rucola og saltet parmaskinke.

    Du behøver ikke meget andet.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu

    Okay, det skulle da lige være en mimosa til brunchen eller iskolde hvidvin til både frokost og aftensmad. Men så er vi der også. Det er bare at dykke ned og spise løs, mens aspargestærten stadig er lun og sprød.

    asparges tærte med butterdej - aspargestærte

    Spørgsmål til opskrift på butterdejstærte med asparges

    Hvilken butterdej skal jeg bruge?

    Jeg har brugt en klassisk rulle butterdej, som allerede er formet og klar til bare at blive bredt ud. Men du kan også bruge plader af butterdej og så lægge dem sammen til en større plade og rulle dem tyndere ud.

    Kan jeg bruge en almindelig tærtedej?

    Jeps, det kan du sagtens, og det vil også være super lækkert - især også, hvis du bruger en grovere tærtedej.

    Hvad kan rucola erstattes af?

    Du er ikke vild med den bitre rucola? Got ya. Enten kan du blot servere tærten, som den er eller du kan hive fat i en pose ærteskud eller feldsalat er også ret genialt.

    Jeg er ikke vild med parmesan?

    Lav tærten uden og kom lidt mere salt i eller erstat med en anden saltet ost fx. vesterhavsost.

    Kan den her tærte med asparges laves vegetarisk?

    Ja da, du hiver bare skinken ud. Tærten har masser af smag og mæthed i sig selv, så du kan sagtens spise den uden skinke.

    Kan aspargestærten fryses?

    Nej, butterdejen bliver blød, så det er ikke optimalt. Spis den i stedet, mens den er nybagt.

    Ekstra fif med feta?

    Havde jeg lige haft feta på lager, så var det også blevet drysset på sammen med toppingen :)

    Flere opskrifter med butterdej og asparges

    • Asparges med butterdej og parmesan
    • Asparges og skinke i butterdej
    • Butterdejssnacks med grøn pesto, serranoskinke og ost
    • Salat med asparges, ærter, radiser, bønner og feta
    asparges tærte med butterdej - aspargestærte

    Aspargestærte med butterdej

    Aspargestærte med butterdej
    Nem og hurtig aspargestærte med butterdej og skinke, som er lækker ret til både brunch, frokost og aftensmad.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid17 minutter minutter
    Antal: 4 personer
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Tærte

    • 1 rulle butterdej
    • 200 g flødeost
    • 2 æg (1 æg + 1 æggeblomme)
    • 50 g revet parmesan
    • 1 tsk revet citronskal
    • Salt/peber
    • 400 g grønne asparges

    Top

    • 100 g parmaskine
    • 1 dl rucola
    • 3 spsk ristede mandelflager
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Tærte

    • Rul butterdejen ud på en bageplade eller i en lille bradepande.
    • Fold kanterne på butterdejen 2 cm indover dejen på alle sider, så du får en forhøjet kant.
    • Kom flødeost, 1 helt æg, 1 æggeblomme, parmesan, citronskal, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen.
    • Fordel det på butterdejen og helt ud til de forhøjede kanter.
    • Knæk bunden af alle de grønne asparges og læg dem side om side ovenpå flødeost/æggefyldet på butterdejen.
    • Kom tærte i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) og bag i ca. 15-20 minutter til butterdejen er gylden og fyldet er fast.
    • Tag tærten ud og lad den afkøle 5-8 minutter.

    Top

    • Fordel skinke, rucola og mandelflager på toppen af aspargestærten og server straks.

    VIDEO

    https://louiogbearnaisen.dk/wp-content/uploads/2023/05/aspargestaerte-med-butterdej.mp4

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen