Ingefær behøver ikke kun være en del af det asiatiske køkken, den kan også bruges på mange andre måder. Jeg er vild med ingefær i friskpressede juicer, smoothies og te - ligeledes i mad!
Retten her blev serveret for mine fødselsdagsgæster. Jeg er ret glad for portionsanretning og lette gæsteanretninger, hvor man ikke føler, at knappen på bukserne er ved at springe sidst på aftenen.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Opskriften er et gammel udklip af et dameblad, hvor jeg har tilpasset opskriften lidt til. Næste gang vil jeg tilsætte porrer, sammen med gulerødderne, for lidt mere fyld.
Ellers er det den nemmeste og hurtigste ret, der max. tager 15 min at tilberede - 20 min. med snitning og kogning af kartofler. Jeg serveres kartofler til og bagte lange flutes af denne opskrift HER (den giver 2 stk.)
Desserten blev butterdejs-pæretærter med marcipancreme, mandler og vaniljeis.
Ingredienser
- 5 stykker torsk
- Salt
- Peber
- Olivenolie
Sauce
- 40 g smør
- 750 g små, tynde gulerødder
- 5 cm revet frisk ingefær
- 2 dl hønsebouillon
- 2 dl friskpresset appelsinsaft, ca. 3 appelsiner
- Saft af 1 citron
- 1 bundt fintsnittede forårsløg
- 1 tsk tørrede chiliflager
- Peber
- 1 bundt kørvel
Sådan gør du
- Kom torskestykkerne på en bageplade med papir. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag dem ca. 8 min i ovnen, ved 220 grader. De er færdige, når de er faste og glasklare.
- I en gryde eller dyb pande smeltes halvdelen af smørret. Sauter gulerødder og ingefær i et par minutter i smørret.
- Appelsinsaft, bouillon og citronsaft hældes over gulerødderne og småkoger ved jævn varme. Lad det tykne lidt.
- Tilsæt forårsløg, chili og peber og kog det hele et par minutter. Gulerødder og forårsløg skal have bid, men være møre.
- Pisk den sidste halvdel af smørret i saucen og smag til.
- Sauce og grønsager anrettes på tallerkenen med fisken ovenpå og et godt drys kørvel.
- Jeg serverede med dette BRØD og små kartofler vendt i dild.
Skriv en kommentar