• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Laks en papilotte

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nem og lækker opskrift på laks en papilotte - altså laks i pakker i bagepapir eller folie og bagt i ovn med grøntsager. Sund og hurtig aftensmad, som er hurtig at lave. Find opskrift her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Laks en papilotte - laks i pakker i ovn
    Jump to:
    • Hvad er laks en papilotte?
    • Guide til laks i bagepapir
    • Ideer til fyld i laks i pakker
    • Flere nemme opskrifter med laks
    • Laks en papilotte
    • Madfotografering og foodstyling

    Laks i pakker - nem, sund og lynhurtig aftensmad til starten på det nye år.

    Og ren opbakning til nytårsfortsættet.

    Om det er lidt mere fisk. Lidt flere grøntsager. Tid med familien. Eller nåhr ja, bare renere køkken efter du lige har brugt juleferien på en tiltrængt hovedrengørring.

    Sådan en ovn kan være noget så strid. Særligt den 6 kilo kalkun (!), som jeg med asen og masen fik bakset derind i efteråret satte sine spor.

    Det var til Thanksgiving-gildet her lavet for en klient.

    Anyway.

    Laks pakket ind og bagt i nu skinnende ovn.

    Den lidt kradse rengøringsduft, - well, den beskyttede pakken også for.

    #genialt ;-)

    Laks en papilotte - laks i pakker i ovn

    Og jep, det er en super simpel sag den her. Men der er utallige muligeder for at spice opskriften op, så lad os få hevet laks en papilotte tilbage på madplanen i år.

    Hvad er laks en papilotte?

    Vi kan bare sige laks i bagepapir. For det er der, vi er med sådan en fransk laks en papilotte.

    Laks, grøntsager, citron og dild pakket ind papir og dampet i ovn, så du får den der helt saftige laks, grøntsager med bid og masser af smag.


    Guide til laks i bagepapir

    Kan jeg bruge andet end fennikel?

    Ja, hiv den ud og ind med en anden grøntsag - tjek ideerne ud herunder.

    Du er ude efter endnu mere smag?

    Kom 1 spsk grønt pesto på toppen af laksen.

    Hvad med sauce?

    Altså en sjat hvidvin er jo altid en god ide. Ligeledes er fløde. Kokosmælk er også lækkert, særligt sammen med 1 spsk grøn karrypaste. Og hey, 1 tsk hvidløgssmør kan også noget.

    Du har ikke lige bagepapir?

    Folie aka. sølvpapir kan du også sagtens bruge.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Ideer til fyld i laks i pakker

    Og så til alle de gode herligheder, som du kan proppe ind i din laksepakke:

    • Fintsnittede porrer eller løg
    • Tyndeskiver kartoffel, champignoner
    • Tynde strimler peberrugt, gulerod, spidskål
    • Forårsløg, asparges, sukkerærter
    • Spinat
    laks
    Grøntsager

    Flere nemme opskrifter med laks

    • Laks i ovn med kartofler og grøntsager
    • Laks i grøn karry
    • Grillet lakseside med mexicansk salat
    • Agurkeruller med laks
    Laks en papilotte - laks i pakker i ovn

    Laks en papilotte

    Laks en papilotte
    Nem og lækker opskrift på laks en papilotte - altså laks i i bagepapir eller folie og bagt i ovn med grøntsager. Sund og hurtig aftensmad, som er hurtig at lave.
    Print Email Pin
    Forb. tid7 minutter minutter
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Antal: 4 personer
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 4 stk laks, ca. 500 g
    • 1 fennikel
    • 1 squash, her ½ grønt, ½ gul
    • Salt/peber
    • 1 tsk chiliflager, valgfrit
    • 4 spsk olivenolie
    • 1 citron
    • 1 dl frisk dild, ca. 1 dusk fra supermarkedet
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær eller snit på et mandolinjern fennikel og squash i tynde skiver.
    • Læg skiver af fennikel og squash midt på et halvt stykke bagepapir - pas på med ikke grøntsagslaget bliver for tykt, da grøntsagerne skal kunne blive tilberedt på de ca. 12 minutters bagetid. Krydr grøntsagerne med salt og peber.
    • Kom laksen ovenpå grøntsagerne. Krydr laksen med salt, peber og chiliflager (valgfri).
    • Dryp ca. ½-1 spsk olivenolie på laksen.
    • Læg citronskiver på laksen og fordel lidt frisk dild på toppen. Hold lidt af dilden tilbage til servering.
    • Luk bagepapiret op omkring grøntsagerne og laksen. Luk bagepapiret sammen i toppen, så der er lidt luftrum mellem fyld og toppen af pakken, men pakken stadig er helt tæt. Pakken skal ikke være pæn!
    • Læg laksepakkerne på en bageplade og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 12-15 minutter afhængig af tykkelse på dine laksestykker.
    • Tag laksepakkerne ud og åbn forsigtigt pakkerne - dampen er varm!
    • Server med en salat og godt brød.

    Noter

    Laksepakkerne damper videre når du tager dem ud af ovnen, så server gerne relativ hurtigt. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    Laks en papilotte - laks i pakker i ovn

    Madfotografering og foodstyling

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

    Billede 1: 

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
      Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/13 sec. | Blænde: f/7.1
      Lys: Naturligt lys, sidelys

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Heidi Aalund

      marts 30, 2023 at 8:32 am

      Lækkert, og smager fantastisk.
      Jeg havde en rest frisk pasta som jeg lavede til.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 30, 2023 at 11:11 am

        Hej Heidi

        Så dejligt at høre, du kunne bruge opskriften - og super lækkert med pasta til :)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen