• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Ovnbagt laks med rodfrugter

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Laks i ovn med rodfrugter er nem og sund aftensmad for hele familien. Få lækker opskrift på ovnbagt laks, som kan laves med både laksestykker

    Sus til opskrift Print opskrift
    Laks i ovn med rodfrugter

    Vi kører det nordiske køkken i dag.

    I know. 

    Fik du også kaffen galt i halsen?

    Det sker sjældent.

    Der er bare mere svung i smagsløgene når vi er på de indiske, marrokkanske, mexicanske kanter.

    Og lidt færre rodfrugter.

    Men de mætter nu meget godt, er billige og hiver efter vejret længe i grøntsagsskuffen uden beklagelser.

    Så i dag rydder vi ud i skuffen med en klassiker i mit køkken:

    Laks i ovn med rodfrugter

    Frem med de rynkede pastinakker, tørre persillerødder, kedelige gulerødder - og knoldselleriet tilbage fra januar.

    Grav dybt i fryseren efter de laksestykker, du købte på tilbud og som lige er på nippet til en frostskade.

    Hak, hak, hak. Ind i ovnen. Smid dig i sofaen.

    Okay, er du ræ'tig sej, så støvsuger du også lige skabene for rester af kerner, quinoa eller de sorte ris, som var ret pæne på Nettos spothylde.

    Og samvittigheden er klaret.

    Både på den sunde front og på madspildet.

    ovnbagt laks

    Flere fif?

    Got ya.

    Ovnbagt laks med rodfrugter

    • Den nemme løsning? Kør en købt grov persillepesto til toppingen.
    • Bagetid? Den afhænger af tykkelse på din laks, hvor meget du kan lide den er bagt og selvfølgelig, hvor møre dine rodfrugter skal være. Her er de med bid.
    • Tilbehør? Kerner, ris, quinoa, bulgur, pasta eller helt uden noget. Det bestemmer du.
    • Ekstra lækkert? Bland ristede, hakkede pinjekerner eller hasselnødder i toppingen for ekstra knas.
    • Btw, de her koldhævede brød er ret gode til laksebaljen.
    Laks i ovn med rodfrugter

    Ovnbagt laks med rodfrugter

    Ovnbagt laks med rodfrugter
    Print Email Pin
    Antal: 4
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Laks

    • 1 lakseside (400-500g), eller 4 lakseportioner
    • 1 dl friskhakket dild
    • 1 dl friskhakket persille
    • 1 citron
    • 4 spsk olivenolie
    • Salt/peber

    Rodfrugter

    • 125 g porre, ca. 1 porre
    • 100 g persillerod/pastinak, ca. 1 pastinak og 1 persillerod
    • 100 g gulerod, ca. 2 gulerødder
    • 175 g knoldselleri, ca. ½ selleri
    • 1 dåse hakkede tomater + ½ dåse vand
    • ½ grøntsagsbouillonterning
    • 2 laurbærblade
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Rodfrugter

    • Skær porre, persillerod, pastinak, gulerod og knoldselleri i små tern, ca. 1 x 1 cm. og fordel dem i et fad. 
    • Hæld hakkede tomater udover. Fyld dåsen halv op med vand og hæld det ud over rodfrugterne. 
    • Smuldr bouillon i, læg laurbærblade i og krydt med salt og peber.

    Laks

    • Kom laksen ovenpå rodfrugterne. 
    • Rør friskhakket dild, persille, skal af 1 citron, salt, peber og olivenolie sammen. Fordel det på toppen af laksen. Pres saften af ½ citron udover laks og rodfrugter.
    • Dæk fadet til med folie og kom det i ovnen. Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter. Tag folien af og bag videre i ca. 5 minutter. Bagetid afhænger af tykkelse på din laks, hvor meget du kan lide den er bagt og selvfølgelig, hvor møre dine rodfrugter skal være. Det her er bagetid for rodfrugter, som stadig har bid.
    • Drys med friskhakket dild. Server straks med kerner, ris, pasta eller helt uden tilbehør.

    Noter

    Topping på laks kan udskiftes med en persillepesto.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    BILLEDE 1: Laks i ovn med rodfrugter

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 13.00. Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet med grå reflektor på modsatte.

    Lær mere: Tag bedre madbillder med den gratis video-træning

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Jesper Pennerup

      marts 01, 2023 at 7:38 pm

      Dejlig opskrift men tilberedningen i ovnen skal være længere.
      25 min med folie på er alt for lidt tid også selvom man giver det 5 min uden.

      Jeg endte med 225 grader og 35 min med folie og 10 min uden. Så ramte det.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 06, 2023 at 12:34 pm

        Hej Jesper

        Tak for dit input til opskriften.
        Tilberedning afhænger rigtig meget af ovn, samt tykkelse på laksestykke, så jeg vil altid anbefale at holde øje med tilbredningstiden, så laksen hverken bliver rå, men heller ikke ender tør, som den hurtig kan blive.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Pernille

      marts 13, 2019 at 12:05 am

      Hvor ser det lækkert ud og virkelig flotte billeder og styling :)Glæder mig til dit foodstylingkursus åbner igen.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 13, 2019 at 11:35 am

        Hej Pernille,

        Tusinde tak for din besked og de søde ord - dejligt at du læser med på bloggen :-)

        Har du skrevet dig på venteliste til Foodstyling kurset? Hvis ikke, så kan du gøre det her: https://www.foodstylingkursus.dk/, så får du nemlig direkte besked, så snart tilmeldingen til kurset åbner :-)

        Hav en skøn dag!

      • Kirsten Søs Spahn

        januar 24, 2021 at 8:43 pm

        Det duer ikke med sølvpapir - grøntsagerne var nærmest rå - laksen var også rå indeni
        Ellers en god sammensætning.

      • Louiogbearnaisen

        januar 25, 2021 at 11:54 am

        Hej Kirsten,

        Ja, så har de fået for lidt i ovnen - øv da :-(

        Prøv at bage i lidt længere tid næste gang og evt. skue lidt op for graderne. Det er nemlig meget forskelligt, hvordan ovne bager :-)

        Hav en skøn dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen