Det her en ægte klassiker og som virkelig burde få en storhedstid herhjemme i bette Danmark. Jeg giver den lige de populære "15 minutes of fame" her på bloggen. Okay, faktisk en smule længere, for jeg er helt pjattet med konceptet og har allerede lavet to andre udgaver.
Man kan jo ligeså godt gå all-in, når noget bare hitter, ikke? Hvad de andre udgaver indebærer af lækre sager, må I vente lidt med endnu. Men skal vi bare sige, at der både er til den fedtede og sunde tand :)
Jeg ved ikke hvad det er, men der bliver bagt uanede mængde for tiden. Low carb er løbet langt væk herfra!
Måske er det bare opgaveskrivning, som forresten er en smule bidsk for tiden. "Kommunikation af økologi" mangler virkelig noget forskning og litteratur! Så sidder du og mangler et forskningsprojekt, så værsgo ;) Du har lige en uges tid til at lave et studie, vi kan bruge til at få opgaven helt i hus. Tvivler nemlig på at censor acceptere opgaven baseret på vores kloge tanker..
Well, der er lige en uge endnu, så det er bare op på hesten. Med det her brød ved vore side. Og lunken studiekaffe. Ovenikøbet tynd nok til at se fem-kronen på bunden. Ved ikke om de har fået for meget kaffepunch og er blevet lidt for inspireret. De har da ihvertfald glemt det sjove i kaffe så!
Og til alle dem jeg fik lovet et indlæg om mit studie. Beklager! Det er på tegnebrættet og påbegyndt. Jeg mangler bare lige nogen, som skriver det færdigt. Eller sagt; mine fingre er snart så krogede af at skrive opgave, at jeg lige skal have dem strukket ud igen. Tålmod, det kommer :) Spis et stykke lemon pull apart bread i ventetiden ;)
Nu vil jeg turbo-læse, inden min torsdag byder på den årlige dag med blindhed. Diabetes kræver et årligt besøg på øjnklinikken - inklusiv litervis af krads væske i øjnene. Og så er den dag gået i sort. Bogstavligt! Hej sofa, hej, udnyttelse af kæreste ;)
Pssst, til alle jer lækre jyske med-madbloggere, som skal til fint arrangement i aften - håber I får en rar aften :)
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- ½ dl lunken vand
- 1 tsk sukker
- 350 g mel
- 55 g sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 25 g hørfrø
- 25 g smør
- 1 dl mælk
- 2 æg, L
Fyld
- 25 g smeltet smør
- 200 g sukker
- 2 spsk revet skal af 2 citroner
Sådan gør du
Dej
- Opløs gær og 1 tsk sukker i vandet. Lad det trække 5 minutter.
- Bland mel, sukker, salt, vaniljesukker og hørfrø sammen.
- Smelt smør og mælk sammen i en lille gryde. Tag det af varmen og lad den afkøle til det er lunt.
- Bland gær-opløsningen med melblandingen og rør det godt sammen.
- Tilsæt smør/mælk, samt æg og rør det godt sammen.
- Ælt dejen let sammen - den skal ikke æltes for meget.
- Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve 1 - 1,5 time.
Fyld
- Bland sukker og revet citronskal sammen. Det skal blive til en våd blandingen.
Brød
- Kom dejen ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud til en rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
- Smør fladen med smeltet smør og drys med citronsukkeret.
- Skær dejen i lange strimler, som i bredde passer til en brødform.
- Læg strimlerne oven på hinanden og skær dem i firkanterne, som passer til brødformen.
- Kom alle brødfirkanterne i den smurte brødform - de skal bare puttes rustik i.
- Bag brødet ved 200 grader i ca. 30 minutter.
- Tag brødet ud og lad den køle 10 minutter i formen inden det tages ud og afkøles på en bagerist.
- Server brødet lunt.
Ingrid kristensen
Skal det ikke efterhaeves!
Louiogbearnaisen
Hej Ingrid,
Nej, brødet skal ikke efterhæve :-)
Fortæl os gerne om resultatet, hvis du bager det...
Hav en fortsat dejlig dag!
Gitte
Jaaaaaaaamen så lækkert et kage-brød. Så godt det smager :-)
Ja og jeg arbejder videre med nye variationer, uhmm jeg glæder mig :-)
Fru Kofoeds Køkken
Åh, jeg har sådan lyst til at prøve pull apart brød - og da særligt gerne i denne variant! "Desværre" er jeg lige inde i en god lchf-periode, hvor jeg ikke spiser brød, så det må vente lidt endnu...
Malene H
ELSKER ideen om pull-apart! Har før set det med kanelsukker og æble, men jeg kan simpelthen ikke forestille mig hvordan man spiser det... Er det bare at hive et stykke af og så spise det? Eller putter man smør på, og spiser det som almindeligt brød? :-)
Loui&bearnaisen
Arhmen, det er simpelthen også SO PRETTY :) Hehe, det var også min tanke først ;) Dog skal brødet mere ses som en kage - og så man hiver bare en skive af og spiser. Ligesom hvis det var et stykke kage eller kanelsnegl :)