Der bliver absolut ingen mad lavet herhjemme de her dage - anden rugbrødsmadder i stride strømme. Dog nåede jeg lige at smide det her smækre, lækre brød sammen før travlheden for alvor tog fat! Og nu er det sørme også nået helt til bloggen! Det er fuldstændig samme princip, som Lemon Pull Apart bread - bare at vi er ude i en madpakke-venlig udgave. Måske husker I, at jeg faktisk havde hele to nye udgaver på bedding og der er da også en anden fætter spist - rub og stub. Nemlig en udgave med pesto, laks og peberod. Hammergod (:
Og så er det vist også på tide, at finde et nyt bageprojekt. Arrrh, okay - jeg har faktisk SÅ mange lækre ideer til flere brød, at jeg bestemt ikke kan garantere, at der ikke dukker flere op. Men for nu - så holder vi lige en kort pause fra Pull-Apart!
Faktisk også en ganske kort pause fra mig, for de næste 3 dage er intensiv afslutning på opgaven og det kræver vist min fulde koncentration, samt rare tilstedeværelse.
Hej så længe ;)
Psst...guiden er i bunden af indlægget...eller faktisk bare en bunke billeder til processen! Håber det kan give lidt mere mening end mine søforklaringer.
Ingredienser
Dej
- 35 g gær
- 4 dl lunken vand
- 2 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 4 spsk olivenolie
- 3 dl hvid hvede
- 7 dl hvedemel
Fyld
- ½ dl tomatsauce
- 100 g pepperoni, eller skinke
- 200 g revet ost
- 1 spsk oregano
Sådan gør du
- Opløs gær i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hvedemelet - rør det godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, mens dejen æltes.
- Ælt dejen godt i gennem til den er smidig og glat.
- Lad den hæve i en tildækket skål ca. 1,5 time.
- Rul dejen ud til en rektangel på ca. 0,5-1 cm tykkelse.
- Smør dejen med tomatsauce og fordel pepperoni, ost og oregano ovenpå.
- Skær dejen i strimler (på den brede led) passende til bredden på en brødform.
- Læg strimlerne ovenpå hinanden og skær dem i firkanter passende til brødformens højde.
- Fordel firkanterne i en smurt brødform - gerne rustikt.
- Lad brødet efterhæve 20 minutter.
- Bag brødet ved 200 grader i ca. 30 minutter.
- Lad det køle 10 minutter i formen og vip det dernæst ud.
- Afkøl det på en bagerist.
Fru Kofoeds Køkken
Yum! Hvem der bare spiste brød for tiden!
Sofies Spisekammer
Åh det ser syndigt ud - det må jeg prøve snart!
Piskeriset
Det ser superindbydende ud - rigtig sjov måde at bage brød på :-D