"De her boller er et rigtig godt alternativ til rugbrød og de ofte, meget hvide sandwichflutes. Den store mængde grovmel gør dem perfekt som en frokostbolle med masser af grønsager og godt fyld, der giver en mæthed i mange timer."
Frokostboller med rugkerner
12 stk
25 gær
2 dl lunken vand
125 g rugkerner
1 tsk salt
2,5 dl kærnemælk
200 g rugmel
250 g hvedemel
Kom rugkerner i en lillegryde med vandet og kog dem op i ca. 4 min. Afkøles.
Gæren opløses i kærnemælken og rugkernegrøden blandes i. De øvrige ingredienser tilsættes. Derefter æltes melet i lidt efter lidt og dejen æltes rigtig godt, da den er meget grov. Hæver tildækket i ca. 1 time.
Form 12 boller eller evt. 6 store flutes, der lægges på en bageplade. Trykkes lidt flade og efterhæver 30 min.
Bollerne pensles med vand og bages midt i ovenen ved 200 grader i ca. 15-20 min.
Maria
Hej! Har du erfaring med at lave disse boller som koldhævet?
Louiogbearnaisen
Hej Maria,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg har ikke selv erfaring med at lade frokostbollerne koldhæve, men det burde du sagtens kunne med 5 g gær.
Prøv det ad og lad mig høre om resultatet.
Hav en skøn dag.