• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Frokostboller med rugkerner

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "De her boller er et rigtig godt alternativ til rugbrød og de ofte, meget hvide sandwichflutes. Den store mængde grovmel gør dem perfekt som en frokostbolle med masser af grønsager og godt fyld, der giver en mæthed i mange timer."

    Frokostboller med rugkerner
    12 stk

    25 gær
    2 dl lunken vand
    125 g rugkerner
    1 tsk salt
    2,5 dl kærnemælk
    200 g rugmel
    250 g hvedemel

    Kom rugkerner i en lillegryde med vandet og kog dem op i ca. 4 min. Afkøles.
    Gæren opløses i kærnemælken og rugkernegrøden blandes i. De øvrige ingredienser tilsættes. Derefter æltes melet i lidt efter lidt og dejen æltes rigtig godt, da den er meget grov. Hæver tildækket i ca. 1 time.
    Form 12 boller eller evt. 6 store flutes, der lægges på en bageplade. Trykkes lidt flade og efterhæver 30 min.
    Bollerne pensles med vand og bages midt i ovenen ved 200 grader i ca. 15-20 min.

     

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Maria

      april 27, 2018 at 12:42 pm

      Hej! Har du erfaring med at lave disse boller som koldhævet?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 02, 2018 at 4:24 pm

        Hej Maria,

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg har ikke selv erfaring med at lade frokostbollerne koldhæve, men det burde du sagtens kunne med 5 g gær.

        Prøv det ad og lad mig høre om resultatet.

        Hav en skøn dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen