"Langtidshævet brød med lidt gær er jeg blevet helt hooked på.
Det får en helt anden smag og struktur, og krummen bliver saftig. Det er især rigtig godt når det skal bages med grovmel, da brødet så ikke bliver tungt og tørt. De her er super nemme og lækre, med knasende græskarkerner og grovmel.
Det skal ikke engang bruges håndkraft til en æltning, bare en omgang med håndmixeren og ind i køleskabet - det lige før bollerne har bagt sig selv."
Langtidshævende græskarkerneboller
16 stk
2 dl kærnemælk
10 g gær
4 dl koldt vand
1 spsk groft salt
1 spsk honning
½ dl olie
50 g græskarkerner
200 g grahamsmel
700 g hvedemel
1 spsk olie
Dag 1
Opløs gæren i kærnemælken. Tilsæt vand, salt, honning, olie, græskarkerner og grahamsmel. Rør derefter hvedemelet i lidt efter lidt, med en håndmixer med dejkroge. Når dejen er som meget tyk havregrød røres der yderligere ca. 5-7 min med håndmikseren. Dryp olivenolie over og dæk skålen med film. Kom den i køleskabet til næste dag, min. 12 timer.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet. Dryp en grydeske i vand og brug den til at forme dejen til boller på en bageplade. Top dem lidt op og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
Pensl bollerne med lidt vand og bag dem ved 225 grader i ca. 20 min.
Skriv en kommentar