• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Langtidshævende græskarkerneboller

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "Langtidshævet brød med lidt gær er jeg blevet helt hooked på.
     Det får en helt anden smag og struktur, og krummen bliver saftig. Det er især rigtig godt når det skal bages med grovmel, da brødet så ikke bliver tungt og tørt. De her er super nemme og lækre, med knasende græskarkerner og grovmel. 
    Det skal ikke engang bruges håndkraft til en æltning, bare en omgang med håndmixeren og ind i køleskabet - det lige før bollerne har bagt sig selv."

    Langtidshævende græskarkerneboller
    16 stk

    2 dl kærnemælk
    10 g gær
    4 dl koldt vand
    1 spsk groft salt
    1 spsk honning
    ½ dl olie
    50 g græskarkerner
    200 g grahamsmel
    700 g hvedemel
    1 spsk olie

    Dag 1
    Opløs gæren i kærnemælken. Tilsæt vand, salt, honning, olie, græskarkerner og grahamsmel. Rør derefter hvedemelet i lidt efter lidt, med en håndmixer med dejkroge. Når dejen er som meget tyk havregrød røres der yderligere ca. 5-7 min med håndmikseren. Dryp olivenolie over og dæk skålen med film. Kom den i køleskabet til næste dag, min. 12 timer.

    Dag 2
    Tag dejen ud af køleskabet. Dryp en grydeske i vand og brug den til at forme dejen til boller på en bageplade. Top dem lidt op og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
    Pensl bollerne med lidt vand og bag dem ved 225 grader i ca. 20 min.

     

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen