"De her boller er ikke den meste grove af slagsen, men de bliver rigtig gode og luftige. Jeg bagte dem ikke i formen, men kunne forestille mig at til en brunch, vil de være super fine i form, hvor de kan serveres sammenhængende på et bræt, og de blot skal brækkes af og brækkes over."
Små bradepandebrød
12 stk
50 g gær
3 dl kærnemælk
25 g smør
100 g sigtemel
2 dl hvid hvedemel
1 tsk salt
250 g hvedemel
Kærnemælken lunes. Halvdelen hældes i en skål og gæren smuldres heri, udrøres. Tilsæt resten af kærnemælken, blødgjort smør, sigtemel, hvid hvede, salt og det meste af hvedemelet. Alt dejen godt, til den slipper.
Dejen efterhæver, tildækket og lunt i ca. 1 time (dobbelt størrelse)
Alt dejen let igennem og del den i 12 portioner. De trilles aflange og trykkes flade, bukkes sammen som en bog. Derefter sættes de tæt i en form med bagepapir (24x30cm) Formen kan udelades og brødene kan bages direkte på bagepladen.
Drys lidt birkes over og lad brødene hæve til dobbelt størrelse.
Pensles med æg
Bages på nederste rille ved 225 grader i 20 min.
Serveres lune på bakke eller bræt. De enkelte brød kan nemt brækkes af og deles i over og underdel.
Spises med smør.
Skriv en kommentar