"Med de her boller er det tid til at rydde ud i skabet med mel og gryn, for der skal bruges lidt af hvert. Bollerne er oprindeligt fra et magasin, der kom engang i julemåneden. Her var de bagt i urtepotter med krydderier. Men da jeg stod uden urtepotter og relevante krydderier, en søndag, blev de helt straight. Og sådan er de blevet bagt siden hen."
Flerkornsboller
12 stk
2,5 dl mælk
2,5 dl vand
50 g gær
½ dl olie
1 tsk. Salt
1 spsk. Sirup
1 dl havregryn
1 dl hvedeklid
1,5 dl rugmel
½ dl hørfrø
1 dl grahamsmel
Ca. 8 dl hvedemel
Lun mælk og vand og opløs gæren i væsken. Pas på væksen ikke er for varm.Kom alle ingredienser i, undtagen de sidste 2 dl hvedemel. Ælt dejen og tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Lad dejen hæve 1 time tildækket. Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve tildækket 20 min. Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.
Skriv en kommentar