• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Formbrød med sigtemel

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "Alle har stået ved bageren og stirret på franskbrødene. Men de er ofte kun lavet på ren hvedemel, dyre og duften følger ikke helt med i papirsposen, når brødet er rent hvedemel.
    Franskbrød kan laves selv. Den eneste fare, er at man kommer til at spise det, før det har kølet helt af og derfor ender med mavepine pga. af den varme gær.
    Brødet her er lavet som et formbrød, men med overvejende mængde sigtemel, for en lidt mere fyldig smag og for at gøre synden med hvidt brød lidt mere tilforladeligt. Kærnemælken gør det blødt og saftigt, præcis som et formbrød skal være. En skive på brødristeren, et par dage efter, kan bestemt anbefales."

    Formbrød med sigtemel
    1 stk.

    25 g gær
    3 dl kærnemælk
    1 dl vand
    1 spsk sukker
    1 tsk salt
    300 g sigtemel
    150 g hvedemel

    Rør gæren ud i kærnemælk og vand. Tilsæt sukker, salt og sigtemel og hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem på bordet, den skal være smidig og let klistret. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i 1 time.
    Kom bagepapir i 1 liter rugbrødsform og kom dejen forsigtigt ned i formen. Rids brødet og drys med lidt mel. Lad det hæve tildækket i 45 min. Bages ca. 20 ved 200 grader på nederste rille. Tag brødet ud af formen og bag det 5 min uden form.
    Afkøles min. 30 min, inden det skæres af.

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mette

      maj 29, 2018 at 9:45 pm

      Hej Louise
      Skal vand og kærnemælk lunes når gæren skal opløses?
      Jeg glæder mig til at bage til brød 😊
      Mvh Mette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 30, 2018 at 1:33 pm

        Hej Mette,

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg plejer at varme vandet og så blande med kærnemælk, så det hele bliver lunken.

        Sig til hvis du har flere spørgsmål og lad os endelig vide, hvordan resultatet blev :-)

        Hav en dejlig dag.

    2. Ole Vittrup

      oktober 09, 2017 at 1:38 pm

      Hej Louise!

      Jeg sidder og læser om det formbrød med sigtemel.

      Du skriver at når du tilsætter sigtemel, så er det mindre syndigt og mere tilforladeligt at spise formbrødet.

      Når jeg kigger på næringsdeklarationer på hhv. hvedemel og sigtemel, så er de nærmest identiske - begge er sigtede meltyper - d.v.s. at skaldele og kim er fjernet. Den sigtemel jeg sammenligner med, er den der ligger på fødevarestyrelsens database - den er sammensat af en blanding af sigtet hvede- og rugmel.

      Så jeg er ikke så sikker på at dine argumenter er de bedste i verden. Jeg er dog enig i at ved at bruge sigtemel, så får du en lidt bedre smag. :-)

      Svar
      • Loui

        november 29, 2017 at 11:35 am

        Hej Ole,

        Tak for din kommentar og ja, det har du fuldstændig ret i.

        I sigtemel er blandingsforholdet ca. 50% af hver meltype, men det kan variere afhængigt af fabrikant og mærke. Sigtemel har en anelse højere indhold af kostfibre, men ikke noget betydeligt.

        Ha en fortsat god dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen