• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Fisk og skaldyr

    Lakselasagne med spinat, tomat og fennikel

    Af Louise | Leave a Comment

    "Den bedste lasagne jeg til dags dato har fået. Den er let, nem og smager helt fantastisk.
    Opskriften her stammer fra et gammel nummer af "spis bedre", der har ligget og ventet på at blive afprøvet. Men hver gang opskriften er dukket op og blevet lagt frem, er den på mystisk vis altid røget ned i bunken igen. Lidt pga. af uoverskueligheden af de mange ingredienser der ikke lige har været på lager i køleskab og fryser. Men nu skulle den prøves, mængderne blev ændret lidt, samt fremgangsmåde - resultatet blev lækkert og den røger bestemt ikke i bunden af nogen bunke mere. Ind i favoritmappen, for den skal klart laves snart igen."

    Lakselasagne med spinat, tomat og fennikel
    6 pers.

    10-11 grove lasagneplader
    4 laksefileter uden skind, ca. 500 g - skåret i ½ cm tykke skiver
    1 dl revet parmesanost

    Tomatsauce
    1 hakket løg
    2 presset fed hvidløg
    1 spsk tørret timian
    1 dåse hakkede tomater
    Salt
    Peber

    Grøntsagsfyld
    200 g hakket spinat, frisk eller frossen
    1-2 fennikel, ca. 350 g
    1 tsk salt
    Peber
    Revet muskatnød

    Hvid sauce
    2 dl tør hvidvin
    6 dl mælk
    1 grøntsagsboullionterning
    3 spsk majsstivelse+3 spsk mælk
    Peber
    ½ dl revet parmesanost

    Tomatsauce
    Svits hakket løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt timian og og svits det med i 2 min. Når løget har fået lidt farve kommes de hakkede tomater, salt og peber i. Lad saucen simrer ved svag varme i ca. 10-15 min.

    Grøntsagsfyld
    Halver fennikelen og skær den i tynde skiver. Kom lidt olie i en gryde og svits fennikelskiverne til de har fået farve og er blevet møre. Spinaten tilsættes og steges med i 3-4 min, Krydr med salt, peber og revet muskat.

     

    Hvid sauce
    Kom hvidvinen i en gryde og reducer den til det halve - dvs. kog den i, så væsken fordamper og smagen koncentreres. Når den er kogt ind til ca. 1 dl, tilsættes mælken og bouillonterningen. Kog væsken op under piskning. Når mælken koger tilsættes majsstivelse udrør i lidt mælk. Pisk kraftigt så det ikke brænder på. Tilsæt parmesanosten og lad det koge igennem i 2-3 min. Krydr med peber - INGEN SALT, da bouillonen er salt.

     

    Lasagnen
    Kom lidt af den hvide saucen i bunden af et lasagnefad. Læg lasagneplader ovenpå. kom tomatsauce, grøntsagsfyld, laks og hvid sauce i lag. Det øverste lag afsluttes med lasagneplader, hvidsauce og parmesanost drysset hen over.
    Lasagnen bages midt i oven ved 200 grader i ca. 30 min, til den er gylden og bobler. Lad den hvile 5-10 min inden servering.

    Serveres med kold hvidvin,  tomatsalat og revet parmesanost/fetaost

    Mere sulten?

    • Laks en papilotte - laks i pakker i ovn
      Laks en papilotte
    • Laks i ovn - opsktift med grøntsager og asparges
      Laks i ovn med kartofler og grøntsager
    • Laks i ovn med rodfrugter
      Ovnbagt laks med rodfrugter
    • Lakseroulade opskrift - nem og lækker forret med røget laks, dildcreme og tilbehør - nytårs forret
      Lakseroulade

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen