"Det er ikke nogen hemmelighed at jeg har en forkærlighed til USA, der grænser til det overdrevne. Jeg stødte for et stykke tid siden på de såkaldte PopOvers i et amerikansk program, så de måtte afprøves. Der findes et utal af opskrifter, og den her er blot en af dem. Dejen minder om en alm. pandekagedej, og den færdige bolle minder om vandbakkelse, med den luftige konsistens, men smager som pandekager og vafler. Super lækkert! Især med iskoldt smør!
Under min research på bollerne, dukkede flere fantastiske cafeer op med speciale i Popovers, så de er helt klart tilføjet til den lange liste, når jeg engang får sparet sammen til turen."
Amerikanske Pop Overs
5 stk.
- 2,5 dl hvedemel
- ¼ tsk salt
- ½ tsk kardemomme/vaniliesukker
- 1 dl letmælk
- 1 dl kærnemælk
- 2 æg
- 1 spsk smeltet smør
Tænd ovnen på 250 grader. Mel, salt og krydderi blandes. Under kraftig omrøring, enten med hånden eller elpisker tilsættes mælk og kærnemælk. Pisk derfeter æggene i et af gangen og tilsæt det smeltede smør til sidst. Pisk dejen hurtig i 1-2 min. Dejen hældes i smurte muffinsforme, eller kroketter. De skal have godt med smør, hvis ikke det er slip-let.
Fyld formen halvt op og kom formene midt i ovnen i 15min. Derefter skrues varmen ned til 175 grader, og bollerne bages færdig i ca. 15-20 min. Vip dem ud af formen og lad dem afkøle 5 min.
Serveres lune med smør, marmalade eller et drys flormelis.
Skriv en kommentar