"En opskrift fra "Spis bedre". Den er oprindeligt lavet med hvsi fisk skåret i 4 cm skiver, men da der var rødspætter i fryseren blev de rullet sammen og stegt.
Fisk er bare den ultimative bedste spise for mig og jeg springer på alle opskrifter med fisk. Den her var dog ikke helt som forventet, da jeg synes fennikelsmagen var ldit mystisk og fløden meget tung. En anden gang vil jeg nok snitte noget frisk fennikel i tynde skiver og tilsætte i sovsen sammen med persillen, så den fede smag dermed bliver reduceret lidt og der kommer lidt mere bid i retten. Men ellers en hurtig og nem måde at få lavet fisk på, når det ikke skal vi de sædvanelige stegte fiskefileter, der dog er fantastiske. Sådan nogle helt friske nystegte, der krøller med halen på panden. Så ved man far tryller i køkkenet."
Fiskefileter i porresauce
3 pers.
- 7-8 fiskefilter (her er brugt rødspætte, men sej, torsk og anden hvid fisk kan bruges)
- Peber
- Salt
- 1 porre
- 1 forårsløg
- 2 dl madlavningsfløde
- ½ tsk salt
- ½ stødt fennikel
- 2 spsk citronsaft
- ½ dl friskhakket persille
- 6-8 kartofler
- ⅓ knoldselleri
- ½ dl mælk
- salt
- Peber
Rul fiskefileternesammen og fæsten dem med kødnåle. Steg dem i lidt olie+smør i ca. 4-5 min, til de er gyldne. Krydr med salt og peber. Tag fisken af panden.
Skær porrer og løg i skiver og svits dem på panden i lidt olie - de skal ikke tage farve. Tilsæt fløden og lad det simre ved svag varme i 5 min, til det begynder at tykne. Tilsæt, salt, peber,. citron og fennikel.
Kom fisken ovenpå saucen og drys med friskhakket persille.
Kartofler og knoldselleri skæres i tern og koges til de er møre. Moses med et piskeris eller kartoffelmoser, til en grov mos. Tilsæt lidt mælk. Krydres med salt og Peber.
Fiskepanden serveres med kartoffel/knoldsellerimos og rosenkål.
Skriv en kommentar