Ingredienser
- 100 g perlebyg
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- ½ løg
- 1 æble
- 1 spsk karry
- 1 håndfuld usaltede jordnødder
- 1 spsk soja
- 1 spsk olie
- 1 knivspids salt
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Kog perlebyggen efter anvisningen på bakken.
- Skær porren i skiver og hak løget. Gulerødder, pastinak og æble skæres i strimler eller grove stykker. Kom olie og karry på en pande og brænd karryen lidt af. Tilsæt gulerødder, løg og pastinakken og svits det i 3-4 min. Porre og æble tilsættes og svitses med 2-3 min. Tag grøntsagsblandingen af panden og bland den sammen med bulguren i et skål.
- En håndfuld usaltede jordnødder ristes på en meget varm pande. Når de har fået lidt farve tilsættes 1 spsk olie og 1 spsk soja. Lad dem opsuge sojaen og kom dem på fedtsugende papir. En knivspids salt drysses over. Når jordnødderne er lidt afkølede hakkes de groft og drysses over.
- Perlebygsalaten serveres med kylling drysset med lidt rosmarin, omviklet med et stykke parmaskinke og stegt på panden.
- Eller som selvstændig frokostret med groft brød.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Loui
I det oprindelige opskrift er der blevet brugt bulgur, som er en hvedeart og det fungerer fint + det er hurtigere at koge :)
Perlebyg er ikke det samme som bulgur, den er mere fast i det og sundere.
Jeg ved ikke om alm. supermarkeder har det endnu, måske på økologihylderne, men helsekostbutikker og udenlandske butikker, såsom de asiatiske, har dem.
Anonymous
Er perlebyg det samme som bulgur? Og kan man købe det i almindelige forretninger?