Koldhævede havregrynsboller
10 stk
- 10 g gær
- 5 dl koldt vand
- 1 spsk groft salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
- 100 g havregryn
- 100 g græskarkerner
- 100 g durummel
- ca. 200 g hvedemel
Opløs gæren i vandet. Rør de andre indgredienser i og lidt af hvedemelet. Dejen skal være som grød.
Dæk skålen til og kom den i kølskabet i min. 18 timer.
Dejen tages ud og sættes som klatter på en bageplade med papir. Tænd ovnen på 225 grader og lad dem hæve mens den opvarmes. Når ovnen er klar kommes bollerne i, i ca. 20-25 min. De skal have lang tid for at blive ordenlig gennembagte. Hvis de bliver meget mørke i bunden kan en ekstra bageplade sættes under pladen.
Helle Stentz
Hej Louise
Har lige forsøgt med med dine koldhævede havregrynsboller og det eneste jeg undlod var græskarkernerne. Min dej var stadig helt grød artig og smattede helt ud på bagepladen. Det kan vel ikke bare være pga. jeg undlod græskarrene? Jeg lavede dejen omkring middag lørdag og kl er ca 10:30 da vi ville bage dem. Ved du hvad der kan være gået galt?
Vi er så ved at forsøge om det kan lade sig gøre og lave dejen til et brød i en form ☺️☺️
Louiogbearnaisen
Hej Helle,
Nej, græskarkernerne bør ikke have nogen effekt på det.
Prøv at tilsætte lidt mere mel næste gang, da der kan være forskel på hvor meget mel, dejen skal have.
Lad mig høre om det hjælper 🙂