Paella er fantastisk. Det ser uoverskueligt ud når man ser listen af ingredienser, men det er nemt. Det eneste der skal til er en ordenlig fiskehandler med et godt udvalg og så en stor pande. Det var første gang jeg fik muslinger og jeg er slet ikke skræmt. De smager ikke af de vilde, men giver en uundværlig smag til retten. I opskriften jeg tog udgangspunkt i, "fisk 2 gange om ugen", var der også tilsat blæksprutte, men den er jeg slet ikke til, så næste gang kommer der nok også en gang kammuslinger i - alt fisk kan bruges.
De brune ris har længere kogetid end alm. hvide ris eller paellaris, så de skal forkoges inden. Jeg kan godt lide der er sauce i bunden, men hvis det skal være en rigtig "tør" paella, skal væskemængden reduceres.
Fantastisk ret til alle fiskeelskere
Paella med alt godt fra havet
2-3 pers.
- 40 g chorizopølse
- 1 hakket løg
- 2 fed hakkede hvidløg
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 5-6 cherrytomater i tern
- 2,5 dl brune ris
- 1-2 tsk paprika
- 1 tsk gurkemeje
- 1 dl hvidvin
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning
- Salt
- Peber
- 300 g hvid fisk, ex. sejfilet
- 10-12 blåmuslinger (skylles rigtigt godt og tjekkes!!!)
- 100 g rejer med skal
- 1 dl frosne rejer
- Hakket persille
- Citronbåde
Forkog de brune ris i 15 min. Skær pølsen i skiver og steg den ved jævn varme på en stor pande med høje kanter. Når den har fået lidt farve, tilsættes løg, hvidløg, peberfrugten og tomater. De svitses med et minuts tid og risen tilsættes. (hæld kogevandet fra inden).
Tilsæt paprika, gurkemeje, salt, peber, hvidvin, vand og boullion. Lad det hele koge under låg ved jævn varme i ca. 10 min.
Skær fisken i stykker på 4x4 cm og kom stykkerne og blåmuslinger jævnt rundt nede i risen. Ryst panden let, så fisk og muslinger synker lidt ned, men lad være at røre rundt.
Kog det hele videre ved svag varme i 10 min. Fordel rejer og ærter oven på panden og kog 4 min mere.
Drys med friskhakket persille og citronbåde. Server evt. godt brød til.
Skriv en kommentar