"Jeg har en vane der har taget lidt overhånd. Computeren og mapper er fyldt op med udklip og opskrifter, jeg har fundet og som skal afprøves. Den her opskrift er en af dem, som er af ukendt oprindelse, da det blot var en lap. opskriften blev redigeret lidt så den passede til 2 måltider til mig og hvilke grønsager jeg havde i skuffen. Kikærter har jeg altid på dåse. Man kan sagtens koge dem selv, men jeg er til den nemme løsning med kikærter og bønner på dåse. Bare de er af ordenlig kvalitet og bliver skyllet grundigt inden brug, fungerer og smager de ligesom de selvkogte.
Tandoorikrydderiet er et blandingskrydderi, der kan købes ved den asiastiske pusher super billigt, men hos de større supermarkedkæder er de også set - bare til en langt og jeg mener laaaaangt højere pris!
Men en lækker og hurtig ret, med masser af vitaminer."
Tandoori laks med tomat, spinat og kikærter
1-2 pers
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 200 g små tomater
- 175 g frisk babyspinat
- ½ dåse kikærter
- 1 dl vand + 1 grøntsags bouillonterning
- Salt (pas på da boullion er salt)
- Peber
- 2 laksefileter/et stort stykke laks uden skind
- Tandoorikydderi
- Godt brød
Hak hvidløget og svits det kort i en stor varm pande med olie. Skær tomaterne i halveog kom dem i panden. Efter et par minutter tilsættes spinaten og det hele varmes igennem til spinaten begynder at falde sammen.
Tilsæt kikærterne, vand, bouillon, salt og peber. Laksen krydres med tandoorikrydderiet, salt og peber og lægges ovenpå fyldet i panden. Kom låg eller et stykke folie over panden og damp det hele ved svag varme, ca. 6-7 min, til laksen er fast. Pas på den ikke bliver tør.
Serveres straks med godt brød til at suge saucen op.
Skriv en kommentar