Speltbrud med solsikkekerner
10 stk
- 10 g gær
- 5 dl koldt vand
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk olie
- 1 spsk honning
- 1 dl solsikkekerner
- 3 dl groft speltmel
- 3 dl hvedemel
Rør gæren ud i 1 dl koldt vand. Tilsæt resten af af vandet, sammen med salt, olie og honning. Rør det hele sammen og kom solsikkekerner og det grove speltmel i. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt og det røres godt sammen. Dæk skålen til med film og kom den i køleskabet natten over.
Næste dag tages skålen ud og hviler på køkkenbordet 30 min inden brug. Tænd ovnen på 225 grader.
Dejen sættes med 2 skeer på en bageplade. Spray lidt koldt vand over stykkerne og drys godt med solsikke kerner. Kom bollerne ind i ovnen og bag dem ca. 15 min. Hold øje med bunden ikke brænder på.
Skriv en kommentar