Efter en udsendelse i morgentv, hvor der blev lavet flødeboller måtte jeg bare i gang.
Jeg har længe sværget til Frellesen flødeboller med marcipanbund og tykt mørk chokoladeovertræk.
Men jeg er omvendt! De er helt ånssvagt nemt at lave dem selv og man kan få dem lige som man vil.
Så gør det, det eneste der kan gå galt er at sukkerlagen ikke er varm nok, som den var ved min anden portion og deraf de flade flødeboller. Men øvelse gør mester og de smager guddommeligt.
Ingredienser
- 250 g marcipan
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g past. æggehvider
- 500 g hvid eller mørk chokolade
- Hakkede ristede hasselnødder
- Kokos
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Marcipanrullen er nemmest at skære hvis den er frossen.
- Skær 12 skiver på ca. 0,5 cm tykkelse og læg dem på et bagepapir.
- Tryk dem lidt ud og ret dem til, så de er runde. Bundene bages 7 min ved 180 grader. De skal kun lige tage lidt farve. hvis de får for meget bliver bundene seje.
- Når de tages ud af ovnen er de bløde, men de bliver hurtig hårde. Lad dem køle af på en rist.
- 300 g sukker og 1 dl vand koges op. Sukkerlagen skal være ca. 120 grader varm, mens hvis der ikke haves en termometer til sukker, er den færdig når den begynder at blive let tyk og gylden i kanten.
- Æggehviderne kommes i en skål og piskes hurtig op. Langsomt tilsættes sukkerlagen, meget langsomt under konstant piskning ved middelhastighed. Sukkerlagen skal hellere i for langsomt end hurtigt.
- Når alt sukkerlagen er pisket ind i æggehviderne, piskes guffet videre ved middel hastighed i ca. 20-25 min. Og ja, det tager lang tid og kræver en god hånd-mixer!
- Når guffet er blevet meget stift kommes det i en sprøjtepose med et stort tyl hoved. Guffet sprøjtes på enten som toppe eller mere fladt hvis det skal være boller. Sørg for at komme helt ud til kanten af marcipanbundene.
- Dernæst bages flødebollerne i ovnen i ca 7 min ved 180 grader, til de har fået en fast overflade.
- Lad dem afkøle helt inden chokoladeovertrækket.
- Chokoladen smeltes og med en ske kommes overtrækket på. Sørg for at dække fyldet helt. Lad det tørre lidt, inden flødebollerne eventuelt vendes i hakkede nødder eller kokos.
- Flødebollerne opbevares i køleskabet og er holdbare i 3 dage.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Kristina
Mums, har lige lavet dem, de er lækre. Er nødt til at opbevare dem i køleskab, men er det så bedst i plastbøtte eller frit?
Louiogbearnaisen
Hej Kristina,
Jeg vil anbefale dig, at opbevare dem i en bøtte.
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften ☺️
Hav en skøn dag!
Michael
Dejlig opskrift på flødeboller. Håber jeg må bruge den i min virksomhed ærli flødeboller (www.ærli.dk) hvor vi har fokus på at udvikle nye smage og levere "hjemmelavede" økologiske gourmet flødeboller til markedet.
Louiogbearnaisen
Hej Michael,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Skal opskriften bruges i din virksomhed, så må du meget gerne lige sende en email til dig, så vi kan aftale nærmere herom.
Du kan skrive til: mail@louiogbearnaisen.dk
På forhånd tak.
Amanda
Hej! Jeg skal begive mig ud i at lave flødeboller for anden gang nogensinde, så er spændt på at prøve din opskrift! :)
Jeg undrede mig over at du bager dine flødeboller, for at gøre dem faste. Kan man, som jeg har prøvet én gang før, lade dem stå og "tørre" i nogle timer i stedet for? Eller vil det ikke fungere når der er sukkerlage i?
Hilsen Amanda :)
Loui&bearnaisen
Hej Amanda
Du kan sagtens lade dem stå og tørre nogle timer, det har ikke noget at gøre med sukkerlagen. Jeg synes bare det er nemmere at bage dem :)
Amanda
Mange tak for svar, har lige lavet dem her til aften til min dejlige kæreste og hans forældre til aftenskaffen, og NOM hvor er de altså super gode! :D
Jeg oplevede min sukkerlage blev så varmt, at det "krystaliserede" og blev helt grov og knap så flydende, hvad skyldes det, og hvad kan jeg gøre? :o :)
Saa
Hej! Hvor ser de lækre ud! Jeg har bare tit været ude for at æggehviderne bliver vandede efter tilsætning af sukkervand, der samles ligesom vand i bunden af skålen.. Har du nogen ide om hvad der går galt? Lader du sukkeret stå og køle af imens du pisker hviderne?
Du har en vildt dejlig hjemmeside med indbydende opskrifter, og det bedste er at alle dem jeg har afprøvet er blevet vildt lækre. Så kom endelig med flere tærteopskrifter!
Loui
Hej Sara
Det er også himmelske - hjemmelavede flødeboller er der intet som slår ;)
Hmm, så er det nok fordi din piskehastighed ikke er hurtig nok. Ved ikke om du bruger køkkenmaskine eller håndmixer? Men nogle håndmixere pisker meget langsommere end andre. Ellers kan det være fordi man tilsætter sukkerlagen for hurtigt - den skal pisket MEGET GODT IND! Håber det var lidt hjælp :)
Tusinde tak og fedt du kan bruge dem :)
Loui
Tak :)
De er også bare rigtige gode.
Louise
Det-lille-koekken
Dem må jeg lave... Gud - de ser godt ud...
Hilsen
Boegeskov/detlillekoekken