• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Grødboller med 5-gryn

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "Søndag er altid bagedag for mig. Bollerne blev til efter mangel på grovmel. Istedet måtte der ændres straregi og yndlingsgrynene blev hevet frem.
    Efter jeg endelig har fundet et supermarked, der fast fører kornkammerets blanding med 5-gryn, har havregrynene måtte vige pladsen.

    Grøden bliver mere grovkornet, men det giver et super resultat i de færdige boller, som bliver saftige og luftige."
    Grødboller med 5 gryn
    16 stk
    • 60 g 5-gryn
    • 3 dl kogende vand
    • 1 dl cremefraiche
    • 25 g gær
    • 3 dl lunken vand
    • 1 spsk olie
    • 2 tsk salt
    • 2 håndfulde græskarkerner
    • Hvedemel
    Kom det kogende vand over grynene og lad dem trække i 10 min.
    Udrør gæren i det lunkne vand og lad det stå, mens grynene trækker.
    Når grynene er blevet til en tyk grød, røres cremefraichen ud i og det hele kommes i gærblandingen.
    Tilsæt salt, olie og græskarkerner og bland det hele godt.
    Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes ca. 6-8 min til den er smidig og slipper skålens sider.
    Kom den tilbage i skålen og lad dejen hæve tildækket i 11/2 time.
    Dejen deles i 16 stykker, som formes til boller på en bageplade. Efterhæver 30 min. tildækket.
    Bollerne bages 12-15 min. ved 225 grader.

     

     

     

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Christina Sørensen

      marts 12, 2020 at 10:18 am

      Hejsa.
      Vil lige høre m hvor du køber det 5 gryde.?
      Meny og Coop er holdt op med at forhandle det i min by 😔

      Mvh Christina

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 12, 2020 at 11:09 am

        Hej Christina,

        Du kan finde 5-Gryn blandingen online :-)

        God bagelyst!

    2. Laura

      september 07, 2018 at 9:58 am

      Der står heller ikke mængde på sukker!😁

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 07, 2018 at 3:30 pm

        Hej Laura,

        Tak for dit spørgsmål.

        Der skal slet ikke sukker i opskriften - det er en fejl, og det beklager jeg meget.

        Det er nu rettet :-)

        Hav en dejlig weekend.

    3. Heidi

      august 21, 2016 at 10:47 am

      Der står ikke mængde på hvedemel.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 07, 2018 at 12:38 pm

        Hej Heidi,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Mængden på hvedemel er med vilje ikke ikke skrevet på, da det varierer - dejen skal være smidig og slippe skålens sider :-)

        Hav en dejlig dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen