Helt tilbage til besøg i julen, lavede jeg de her cookies.
Gennem lang tid var jeg på jagt efter chokoladecookies der var tykke og chewy og med masser af chokolade. Men søgningen gav ingenting og det var først, da jeg en dag kiggede lidt i mine kogebøger, jeg fandt opskriften lige for næsen af mig.
Jeg reducerede lidt af sukkeret og kom vaniliekorn i istedet for essens. Da kagerne er så koncenterede er det vigtig, at bruge chokolade af bedste kvalitet og med højt kakaoindhold, for at de ikke bliver for søde og intetsigende.
Jeg bagte halvdelen og frøs anden halvdel ned. Super hurtigt lige at smide de frosne toppe ind i en varm ovn, hvis der er chokoladelovere i nærheden.
Ingredienser
- 125 g 70% chokolade
- 150 g mel
- 30 g kakaopulver af god kvalitet
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 125 g blødt smør
- 50 g brun farin
- 50 g sukker
- ½ stang vanilje
- 1 æg
- 200 g chokoladeknapper 60%
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over et vandbad. Bland mel, kakaopulver, salt og natron i en skål. I en anden skål piskes sukkeret med det bløde smør og rør lidt efter lidt den smeltede chokolade i.
- Æg og vanilje piskes sammen og blandes i, sammen med melblandingen. Til sidst vendes chokoladeknapper i.
- På en bageplade med papir formes 6 kugler af dejen og sættes på med meget mellemrum. De skal IKKE trykkes flade. Resten af dejen formes til 6 kugler der enten fryses ned eller kommes i køleskabet indtil de skal bages næste omgang.
- De 6 første toppe bages ved 180 grader i ca. 18 minutter. Hold øje med dem, da de nemt brænder på, grundet den store mængde chokolade.
- Lad kagerne hvile lidt efter de tages ud af ovnen. Kom dem dernæst forsigtig over på en rist, hvor de afkøles helt inden spisning.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Bettebror
Hmm, dem burde du lave igen snart :)
Loui
Kom ned til mig, så laver vi en spandfuld :D