"Jeg kan allerbedst lide skorpen på brød. Helst når den er sprød og tør. Så indimellem må der bages et brød med masser af skorpe og sådan et surdejsbrød giver bare den bedste.
Jeg lavede det ekstra fladt og rundt, for minimun brødmidte og maximum ydre."
Rustikt surdejsbrød
-
10 g gær
-
3,5 dl vand
-
200 g grahamsmel
-
150 g hvedemel
-
2 dl vand
-
1 spsk honning
-
1 spsk salt
-
500 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt begge slags mel. Skålen dækkes med film og stilles på køkkenbordet 1-2 dage.
Rør vandet i surdejen og kom honning og salt i. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen sammen på bordet. Det er vigtigt dejen er blød og let klistret, for at få et luftigt brød.
Kom dejen tilbage i skålen og drys med mel. Dæk skålen til og lad dejen hæve 2 timer.
Vælt forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Form den let til et rundt brød og drys med mel.
Dæk brødet til og og lad det efterhæve ca. 1 time.
Bages 35 min ved 225 grader.
Loui
Håber brødet faldt i venindernes smag i lørdags :)
Pernille-Frederikke
det blev SÅ lækkert og holdt sig frisk og saftigt længe - får veninder på besøg på lørdag til frokost, så der skal dette skønne brød bages, så jeg rører surdejen sammen idag :)
Loui
Ja, men hvis bare den dufter frisk og gæret, skulle den være perfekt :)
Velbekomme med brødet, skal også i gang med en omgang dej, så der kan komme nybagte boller på en søndag :)
Go weekend
Pernille-Frederikke
Så er brødet ved at hæve. Jeg lod suredejen stå 2 dage og wow den så lidt underlig ud :) Men tror det bliver rigtigt lækkert :)
Loui
Tak :)
Uh, kunne også godt lige klare en nybagt tærte.
Louise
Pernille-Frederikke
Hvor ser det lækkert ud :) Jeg har lige din grovtærtedej i ovnen nu, men denne skal da bestemt prøves - lægger surdejen i aften