"Opskriften her stammer fra bloggen http://lepetitbrioche.blogspot.com/, der er fyldt med masser af flotte billeder, som man kun kan blive inspriret af.
De her pretzels er til den søde side, og egner sig bestemt til flere eksprimenter. Tilsæt kardemomme eller kanel i dejen. Eller lav en kanelremonce og kom ovenpå eller indeni.
Udelad de meste af sukkeret og erstat noget af hvedemelet med grovmel, for lækre madbrød.
Mit næste projekt er som på den orgianle blog, at fylde dem med pepperoni og ost eller anden variant og drysses med ost, for en anderledes frokostbid.
Mulighederne er uendelige."
Soft Pretzels
12 stk
-
25 g gær
-
1 tsk sukker
-
3 dl lunken vand
-
7 dl hvedemel
-
20 g sukker
-
11/2 tsk salt
-
1 spsk olie
-
3 spsk bagepulver
-
9 dl varmt vand
-
Groft salt
-
Smeltet smør
Blang gær, sukker og vand sammen i en lille skål og lad det hvile i 10 min.
I en stor skål blandes sukker, salt og mel. Tilsæt olie og gærblandingen og ælt det hele sammen i 7-8 min.
Kræver lige lidt tålmodighed.
Smør en stor skål med olie og kom den æltede dej ´heri. Dæk med film og den hæve ca. 1 time.
Varm en ovn til 225 grader.
En skål opløses bagepulver med vand.
Dejen kommes ud på et bord og deles i 12. Hver del rulles til en pølse, der flettes og formes som nedenstående. Når alle er formet dryppes de enkelvis i vandet med bagepulver og lægges på en plade med bagepapir.
Drys med salt eller krydderi og bag dem midt i ovnen i ca. 8-10 min.
Når de varme kringler kommer ud pensl de med smeltet smør, afkøler 5 min og spises lune.
Skriv en kommentar