• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Frække fladbrød af basisdej

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "Basisdejen her er en helt enkel dej, der fungerer til det meste. Jeg bruger den oftest til pizzabund, men da jeg stod og skulle bruge fladbrød til en dip imorgen, lå den lige for. Og det virker perfekt.

    de bliver lækre saftige og bløde, ligesom de skal være. 
    Spis dem som de er med en dip, eller prop dem med fyld, som et pitabrød eller som nedenstående, fyld dem og steg dem videre, så de er sprøde og lette, og lækker som en frokost."
    Fladbrød af basisdej
    • 20 g gær
    • 1 spsk sukker
    • 3 dl lunken vand
    • 15 g salt
    • 6 dl tipo 00
    • 2 dl hvid hvedemel
    • 1 dl durummel
    • 3,5 dl vand
    Kom sukker, gær og vand i en lille skål og bland det godt sammen. Lad det trække 20 min.
    Mel og salt blandes sammen i en stor skål. Lav en fordybning i midten af melet og kom gærblandingen i.
    Kom 2 dl vand i og rør det hele sammen. Kom dejen ud på et rent bord - uden mel!
    Ælt dejen sammen og tilsæt vand lidt efter lidt, til dejen er let klistret og smidig. Kræver lidt tålmodighed, men pludselig er den der.
    Ælt dejen grundig i 6-8 min i hånden. Dernæst kommes dejen i skålen og dækkes med film og viskestykke. Efterhæver 1 time.
    Så er basisdejen klar !
    Kom lidt durummel på bordet og del dejen i små klumper som udrulles til pandekager. De skal være meget tynde, da de hæver på panden.
    Varm en pande og kom en dråbe olie på. Skru ned til jævn varme og kom et faldbrød på. Lad det få farve og vend. Ca. 2 min på hver side.
    Tag fladbrødet af og spis som det er eller som nedenstående, fyld det.
    På halvdelen af et fladbrød kommes godt med yndlingsost, dernæst et lag babyspinat og så yndlingsost igen.
    Fold brødet sammen og kom det på en pande ved jævn varme. Vend det jævnligt til osten er smeltet.
    Skær brødet ud i trekanter og server til suppe eller med dip.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Loui

      februar 01, 2011 at 3:25 pm

      Tak :)

      Svar
    2. Malou Klidmoster

      februar 01, 2011 at 1:59 pm

      Uhm, lækkert - og godt fundet på :-)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen