• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Boller med sigtemel

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "Jeg har aldrig bagt meget med sigtemel, men da jeg fandt en opskrift på et sigtebrød der skulle afprøves, kom melet med hjem.
    Brødet er endnu ikke blevet bagt, så melet blev lige testet på en omgang boller. Sigtemel er beregnet til brød med længere hævetider, derfor er gærmængden reduceret og hævetiden forlænget, hvilket giver lækker konsistens og smag."
    Sigtemelsbrud
    14 stk
    • 35 g gær
    • 3 dl lunken vand
    • 2 dl yoghurt natural
    • 1 spsk sukker
    • 1 spsk olie
    • 111/2 tsk salt
    • 500 g sigtemel
    • Hvedemel
    • evt. Græskarkerner
    Opløs gæren i 1 dl lunken vand og tilsæt sukker. Lad blandinge stå 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt i 7 min. Dejen skal være let klistret, men smidig.
    Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. halvanden time.
    Vip den forsigtig ud på bordet og del dejen i 14 stykker med en skrap kniv.
    Kom bollerne på en bageplade og lad dem efter 45 min - 1 time under viskestykke.
    Pensl med æg og bages ved 225 grader i ca. 12-15 min

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Christian

      marts 26, 2018 at 2:11 am

      Hej Louise. Jeg savner en mængde på hvedemelet i den ellers lækre opskrift. Jeg er endt med godt 250 gram og nu hæver bollerne på køl til i morgen tidlig.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 27, 2018 at 4:22 pm

        Hej Christian,

        Tak for din kommentar.

        Det er helt bevidst, at mængden af hvedemel ikke er nævnt i opskriften. Det kan du læse mere om her:

        https://louiogbearnaisen.dk/2013/02/kitchen-guide-derfor-ligner-dit-brod-ikke-det-i-opskriften.html

        Håber bollerne blev gode :-)

        Hav en skøn dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen