"Jeg har aldrig bagt meget med sigtemel, men da jeg fandt en opskrift på et sigtebrød der skulle afprøves, kom melet med hjem.
Brødet er endnu ikke blevet bagt, så melet blev lige testet på en omgang boller. Sigtemel er beregnet til brød med længere hævetider, derfor er gærmængden reduceret og hævetiden forlænget, hvilket giver lækker konsistens og smag."
Sigtemelsbrud
14 stk
-
35 g gær
-
3 dl lunken vand
-
2 dl yoghurt natural
-
1 spsk sukker
-
1 spsk olie
-
111/2 tsk salt
-
500 g sigtemel
-
Hvedemel
-
evt. Græskarkerner
Opløs gæren i 1 dl lunken vand og tilsæt sukker. Lad blandinge stå 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt i 7 min. Dejen skal være let klistret, men smidig.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. halvanden time.
Vip den forsigtig ud på bordet og del dejen i 14 stykker med en skrap kniv.
Kom bollerne på en bageplade og lad dem efter 45 min - 1 time under viskestykke.
Pensl med æg og bages ved 225 grader i ca. 12-15 min
Christian
Hej Louise. Jeg savner en mængde på hvedemelet i den ellers lækre opskrift. Jeg er endt med godt 250 gram og nu hæver bollerne på køl til i morgen tidlig.
Louiogbearnaisen
Hej Christian,
Tak for din kommentar.
Det er helt bevidst, at mængden af hvedemel ikke er nævnt i opskriften. Det kan du læse mere om her:
https://louiogbearnaisen.dk/2013/02/kitchen-guide-derfor-ligner-dit-brod-ikke-det-i-opskriften.html
Håber bollerne blev gode :-)
Hav en skøn dag.