"Bollerne her er fra min store samlemappe. Da jeg ikke lige havde fået tjekket mængden af hvedemel i skabet, måtte opskriften revuderes. Bunden af melposen bød på sølle 100 g, så det hvide hvedemel og en ordenligt lang æltning blev redningen. Og endda en lækker en af slagsen. Opskriften herunder er udgaven jeg lavede."
Birkesboller
-
50 g gær
-
7,5 dl lunken vand
-
1 spsk salt
-
1 spsk honning
-
2 spsk blå birkes
-
100 g grove havregryn
-
100 hvedemel
-
Hvid hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning, birkes, havregryn og hvedemel. Rør det godt sammen og tilsæt hvid hvedemel lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem på bordet, ca. 5 min. Dejen skal være blød og smidig. Pas på den ikke bliver for melet.
Lad den hæve 1 time tildækket.
Del dejen og form til boller, der kommes på en bageplade. Lad dem efterhæve ca. 15 min.
Pensl med vand og bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 min.
Skriv en kommentar